Araplar Hollandalılar'dan ayrıldı

Arap petrol şirketi Aramco, Hollandalı Shell ile niyet mektubu imzaladı.

Araplar Hollandalılar'dan ayrıldı
Araplar Hollandalılar'dan ayrıldı
GİRİŞ 17.03.2016 16:09 GÜNCELLEME 17.03.2016 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi petrol şirketi Aramco ve Hollandalı Royal Dutch Shell, Amerika'daki rafineri ve pazarlama operasyonlarını ayırmak için karşılıklı niyet mektubu imzaladıklarını açıkladı.

Aramco'dan yapılan açıklamada, şirketlerin yüzde 50 ortak olarak Motiva adlı firma üzerinden yürüttükleri operasyonları farklı stratejileri uygulamak üzere ayırma kararı aldıkları bildirildi.

Aramco'dan Shell'e ödeme

İmzalanan niyet mektubunun ayrılma konusunda kesinlik içermediğinin belirtildiği açıklamada, Suudi şirket Aramco'nun, Motiva'nın tamamına sahip olarak Port Arthur ve Texas'daki rafineri, pazarlama ve dağıtım operasyonlarını yürüteceği kaydedildi. Açıklamada, Shell'in de daha küçük çaptaki Güney ve Doğu Amerika'daki rafineri faaliyetlerini sürdüreceği ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, Aramco'nun Motiva için Shell grubuna ödeme yapacağı ve bu konuda görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.

Araplar Kuzey Amerika'nın en büyüğü oluyor

Aramco ve Shell'in 1998'de yüzde elli ortaklık ile kurdukları Motiva, 2002'den bu yana Amerika'da faaliyet gösteriyordu. Suudi şirketi bu satın almayla birlikte Kuzey Amerika'nın en büyük rafineri ağına sahip olacak.

YORUMLAR 2
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    araplar geç de olsa akıllandılar işin kaymağını hollanda ile amerika yedi
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Aramconun Srebrenitsa da müslüman boşnakları katleden sırp canilwre göz yuman hollandalıları bıraktığına çok sevindim.
    Cevapla