Kaçakçılık iddialarına yanıt geldi

İş Bankası, yöneticilerine yönelik akaryakıt kaçakçılığı iddialarına yanıt verdi.

Kaçakçılık iddialarına yanıt geldi
Kaçakçılık iddialarına yanıt geldi
GİRİŞ 17.03.2016 15:29 GÜNCELLEME 17.03.2016 16:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İş Bankası, bankanın Petrol Ofisi'nde (POAŞ) hissedar olduğu döneme ilişkin basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

İş Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan haberlerde, İş Bankası'nın POAŞ'ta hissedar olduğu 2001-2005 dönemini de içeren 2001-2007 yılları arasında POAŞ yönetim kurulunda görev yapmış olan üyeler ile bazı üst düzey yöneticiler hakkında POAŞ'ın akaryakıt ithalat işlemlerinin bir bölümüne ilişkin bir iddianame hazırlandığı ve dava açılması talebinde bulunulduğu bilgisine yer verildiği belirtildi.

Söz konusu haberlerde, bankanın yönetim kurulu başkanı ve belirtilen dönemde POAŞ yönetim kurulunda görev almış olan bazı üst düzey yöneticilerimizin isimleri de yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Konuya ilişkin olarak, halen bankamıza ulaşmış herhangi bir resmi tebligat bulunmamaktadır" denildi.

İlgili dönemde de halka açık bir şirket olan POAŞ'ın faaliyetlerinin kamu kurumlarının denetimine tabi olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu haberlerde yer alan Bankamız Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerine yönelik iddialar hukuki bir zemine dayanmadığı ve gerçeği yansıtmadığından bankamız yöneticileri ile bankamızın yasal haklarının korunması için her türlü hukuki tedbire başvurulacağı hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Anadolu Ajansı, bugün Petrol Ofisi'ne ilişkin soruşturma kapsamında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'nin akaryakıt kaçakçılığı ve örgüt liderliği iddialarıyla 23 yıla kadar hapislerinin istendiğini belirtti.

YORUMLAR 1
  • Yatsi'ya kadar 8 yıl önce Şikayet Et
    ates bacayi sarmisa benziyor ? Kadrolu yöneticiler günü kurtarma pesine düserek pervane gibi dönüyo , suçlarini banka mermurlarina yükleme pesine düsmüs'bile . Banka çalisani olsam , ne biliyorsam savcilara anlatirim , yoksa korkarimki Banka memurlarina suçu yüklemeye çalisacaklarin'dan emin olun . Bankaci memur kardesim yöneticilerin usülsüz'lükerini bir bir anlatin korkmayin ! üst Kadrolu yöneticileriniz bir bir yurtdisina kaçmaya hazirlanmislar zaaten . memur kardesim Millet olarak sizleri cesur davranisinizi bekliyoruz. amma karsiliginda saglam deliller çikartin'ki suçlular cezalarini çeksin . Savcilarimiz gereken koruma teamülleri ve gizli tanik sifatini tanir size ...
    Cevapla