Gençlere iş garantili bedava pilotluk eğitimi!

SunExpress, bünyesinde çalıştırmak üzere ücretsiz olarak pilot yetiştiriyor.

Gençlere iş garantili bedava pilotluk eğitimi!
Gençlere iş garantili bedava pilotluk eğitimi!
GİRİŞ 08.03.2016 11:19 GÜNCELLEME 08.03.2016 11:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, yetiştirmek üzere üniversite mezunu, iyi derecede İngilizce bilen Türk pilot adayları arıyor.

Mezun olanlara iş

SunExpress'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk etapta 80 Türk pilot adayı Hollanda'daki uçuş okulu Stella Aviation International'da (SAI) masrafları SunExpress-SAI işbirliğinde karşılanarak eğitim alacak. Adaylar eğitim sonunda da SunExpress'te işe başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress İnsan Kaynakları Direktörü Bülent Yurt, normal şartlarda pilot olmak isteyenlerin özel okullarda iş garantisi olmadan, ciddi paralar ödeyerek pilotluk eğitimi aldıklarını belirterek, bu kişilerin mezun olduktan sonra da iş bulma telaşına düştüklerini kaydetti.

İlk etapta para ödeme yok

Bu uygulamalarıyla hem eğitim masraflarını ödeyecek gücü olmayan pilot adaylarına da fırsat sunma hem de eğitim sonunda iş garantisi olacağını belirten Yurt, Hollanda'da eğitim vermek üzere ilk aşamada 80 pilot adayı aradıklarını söyledi.

Yurt, bu sayının daha sonra artacağını ve adayların eğitimleri için ilk etapta hiçbir ücret ödemeyeceklerini vurgulayarak, "Bütün masraflar bu işbirliği tarafından karşılanacak. Adaylar eğitimlerini bitirdikten sonra SunExpress'te çalışmaya başladıktan sonra, bu masraflar küçük meblağlar olarak maaşlarından kesilecek" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Akıllı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunun nerese ücretsiz? Siz şuna faizsiz kredi deseniz!
    Cevapla