Müşteriler en çok hangi markalara sadık?

Türkiye Müşterinin Sesi (TMS) araştırması kapsamında, Türkiye'nin en sadık müşterilerine sahip markaları açıklandı.

Müşteriler en çok hangi markalara sadık?
Müşteriler en çok hangi markalara sadık?
GİRİŞ 02.03.2016 13:33 GÜNCELLEME 02.03.2016 13:33

KalDer ve Ipsos iş birliğinde faaliyete geçirilen TMS araştırmasının ilk sonuçları, Ipsos Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sidar Gedik, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ve Ipsos Loyalty Genel Müdürü Hasan Çalışkan ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Araştırma, Türkiye'de sektörlerdeki müşteri bağlılıklarını ölçmeyi ve geliştirmeyi amaçlarken, ulusal bir değerlendirme sistemi ihtiyacından yola çıkılarak yapıldı.

Nasıl araştırıldı?

2015 yılı için müşteri bağlılık ve tercih edilme oranlarının ulaşıldığı araştırma kapsamında 12 sektör ölçümlendi, yaklaşık 15 bin müşteriyle görüşüldü. Hedef kitlesi 18 yaş ve üzeri bireysel müşteriler olan araştırmada, müşterilere rastgele cep telefonu numarası çevirme yöntemiyle ulaşıldı.

Öne çıkan markalar

TMS sonuçlarına göre, akaryakıt istasyonları sektöründe 2015 yılında müşteri bağlılık seviyesi en yüksek marka OPET, LPG otogazda AYGAZ, beyaz eşyada Bosch, binek otomobilde Volkswagen, hızlı servis restoranlarında HD İskender, GSM operatörlerinde Turkcell, havayolları sektöründe Türk Hava Yolları (THY), İnternet servis sağlayıcıları sektöründe Turkcell Superonline, süpermarket-indirim marketleri sektöründe BİM ve Migros, televizyonda Samsung ve LG, tüplü gaz sektöründe ise Aygaz oldu.