Neden Ömer Koç seçildi?

Koç Grubu'nun başına neden Ömer Koç getirildi?

Neden Ömer Koç seçildi?
Neden Ömer Koç seçildi?
GİRİŞ 24.02.2016 16:55 GÜNCELLEME 24.02.2016 17:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mustafa Koç'un vefatının ardından Koç grubunun başına Ömer Koç getirildi. Patronluk koltuğu için seçilen isim neden Ömer Koç oldu?

Bugün gazetesinden Perihan Çakıroğlu, bu soruyu kaleme aldı:

ÖMER KOÇ'TAN ÇALIŞANLARINA İLK MAİL

Koç Ailesi ve Koç Topluluğu, yeni “Yönetim Kurulu Başkanı”nı seçti ve “Ömer Koç” dedi. Kamuoyunda daha çok tanınıp bilindiği için küçük kardeş “Ali Koç” öne çıkıyordu. İbre de onu gösteriyordu. Fenerbahçe ile ilgili çalışmaları da popülaritesini artıran bir unsurdu. Ömer Koç ise pek tanımıyordu.  

'Aile sırayı bozmadı'

Aile ve özellikle baba Rahmi Koç sırayı bozmadı, Mustafa Koç’a yıllardır başkanvekilliğini yapan Ömer Koç’a görevi verdi. İş dünyası ve bazı ilgili çevrelere göre “Koç Topluluğu’nun yüzde 60’ını “enerji” yani Tüpraş, Aygaz ve Opet oluşturur, gerisi de  Arçelik, Ford Otosan, Tofaş ve diğer şirketlerdir. Ömer Koç, Enerji Grubu’nun dümeninde olduğuna göre yeni patronun kendisi olması da doğal.”  

Kimileri de, “Ömer Koç, eğer görevinde sıkılırsa bayrağı Ali Koç’a devredebilir” diyorlar. KAP’a gönderilen açıklamadaki “genel kurul’a kadar Ömer Koç başkan” ifadesinin tereddütten çok “prosedürü” ifade ettiği söyleniyor. Henüz tarih belli olmasa da Ömer Bey’in genel kurulda seçilmemesi diye bir şey olmadığı belirtiliyor. 

 '4 - 5 lisan biliyor' 

Aslında daha önce TÜSİAD etkinliklerinde hiç görünmeyen Ömer Koç, TÜSİAD Genel Kurulu’na gelmesi, grubun başına geçmek istediği mesajını vermişti. Onu görünce doğrusu şaşırmıştık. Ali Koç, her zamanki gibi ilgi odağı olsa da Ömer Bey’in “İşte buradayım ve bu işte varım” işaretini de aldık.

Koç’tan eski bir yönetici, şu notları iletti: 

“Ömer Bey, çok donanımlı ve ciddi birisidir. Farsça, Arapça dahil 4 –5 lisan bilir.  İslam sanatı başta olmak üzere sanatın her türüyle ilgilenir. Dünyanın en büyük kitap koleksiyonuna sahiptir. İşlerinde de çok başarılıdır.” Bize de hayırlı olsun demek düşüyor. 

YORUMLAR 1
  • izzet ömür 8 yıl önce Şikayet Et
    mustafa koçun vasiyetini uykulayın yabıkıretiyi fes etin minleti borç batağından kurtarin ki ruhu şat olsun insanların manevi hocası
    Cevapla