İpek Koza'da mahkeme kararını verdi

Akın İpek'in avukatlarının, Koza İpek Holding ve bağlı şirketlere kayyum atanmasına ilişkin kararın kaldırılması istemleri reddedildi.

İpek Koza'da mahkeme kararını verdi
İpek Koza'da mahkeme kararını verdi
GİRİŞ 12.11.2015 16:57 GÜNCELLEME 12.11.2015 17:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Holding ve bağlı şirketler için verilen kayyum kararının kaldırılmasına yönelik itirazı karara bağladı.

"YENİDEN KARAR VERİLEMEZ"

Hakim Savaş Şahinbay, itiraz üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer'in, Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj A.Ş, BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş, AZ İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret A.Ş ile Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Ticaret A.Ş'ye atanan kayyumların görevlerini sona erdirdiğine dikkat çekerek, bu sebeple bu konuda yeniden "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti.

TÜM İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Şahinbay, "Bugün Televizyonu ve Radyo Prodüksiyon A.Ş, Yaşam Televizyonu Yayın Hizmetleri A.Ş, Koza Prodüksiyon ve Ticaret A.Ş. ile Rektur Reklam Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti'ye kayyum atanmasına ilişkin kararın infazının durdurulmasına" yönelik talepler ile "daha önce kayyum atanan diğer şirketlere kayyum atanmasına ilişkin kararın kaldırılmasına" yapılan itirazları ise reddetti.

Bu karara itirazda bulunulamayacağı da kararda ifade edildi.

Soruşturma

Koza İpek Holding'in Fetullahçı Terör Örgütü'ne destek sağladığı yönündeki iddiaları soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, 26 Ekim 2015'te, holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar vermişti.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) "Şirket yönetimi için kayyum tayini" başlıklı 133. maddesi kapsamında alınan kararda, "Başsavcılığın talebi kabul edilerek, şirketlere yönetim organının yetkilerinin tümüyle devredildiği kayyumlar atanması ve yeni yönetim kurulunun atanan kayyumlarca oluşturulması yönünde karar verilmiştir" denilmişti.

3 ŞİRKETE KAYYUM

Soruşturmanın şüphelilerinden olan ve başsavcılığın talebiyle hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı çıkarılan Akın İpek'in avukatları, kayyum kararına itirazda bulunmuştu.

Hakim Süer, itiraz üzerine Doğu Anadolu Maden Arama ve Sontaj A.Ş'nin Koza Altın İşletmeleri ile, BB İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri AŞ ve AZ İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret AŞ'nin ise Koza İpek Holding AŞ ile birleştirilerek feshedilmesi nedeniyle bu şirketlere atanan kayyumların görevlerinin sonlandırılmasını kararlaştırmıştı.

Hakimlik, Koza İpek Holding AŞ'nin, büyük ortağı olduğu Atlantik Eğitim Yayın Taşımacılık Bilgisayar Tic. AŞ'deki hisselerini bağış suretiyle devretmesi üzerine de bu şirket yönünden kayyum kararının kaldırılmasına hükmetmişti.

Süer, diğer şirketlerdeki kayyumların görevlerini sürdürmesi kararını ise değiştirmemişti.

Başsavcılıktan soruşturmaya ilişkin daha önce yapılan yazılı açıklamada, "İlgili holdingin ve bağlı şirketlerin bilgisayarlarında yüzlerce sayfa himmet tablolarının yer aldığı, şirket binalarında 'himmet' adı altında toplanan altınların bulunduğu, toplanan himmetlerin altın üretiminden kazanılmış gibi gösterilerek paravan şirketler aracılığıyla aklandığı ve holdinge ait vakıflara aktarıldığı, bu şekilde tüm şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal kaynak sağladıkları yönünde bilgi ve belgelerin bulunduğu saptanmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR 5
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet başkaldırdıklarında isyan ettiklerinde kazan kaldırdıklarında yeniçeri ocağını topa tutmuş bir millet.ulul emre itaat edin.siz siz olun oturduğunuz yerden darbe oyunları oynamayın paraleller.
    Cevapla
  • Şimdi Bunlar 8 yıl önce Şikayet Et
    karar veren hakimi de yandaşlıkla suçlarlar.
    Cevapla
  • xxx 8 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah guzel seyler oluyor.
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    resmen çöreklendiler ... gün olur devran döner
    Cevapla
  • yusufiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Gün oldu, devran döndü zaten.
    Cevapla