İthal makinenin yerlisini yaptı 51 ülkeye satıyor

Bursa'da 37 yıl önce ithal süt sağım makinesini inceleyip yerlisini üreten firma Türkiye'nin bu alanda ihracatının yüzde 20'sini karşılıyor

İthal makinenin yerlisini yaptı 51 ülkeye satıyor
İthal makinenin yerlisini yaptı 51 ülkeye satıyor
GİRİŞ 26.10.2015 11:42 GÜNCELLEME 26.10.2015 11:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 37 yıl önce kurulan bir firma, 51 ülkeye süt sağım makinesi ihraç ederek bu alanda ülke dış satımının yüzde 20'sini gerçekleştiriyor.

Hayvancılık ekipmanları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için merkezi sağım sistemleri ile süt sağım makineleri üreten firma, Çin'e kadar ulaştırdıkları ürünlerini 61 ülkeye satmayı hedefliyor.

Firmanın Pazarlama Müdürü Serkan Karaca, yaptığı açıklamada, 1978'de kurulan firmalarının her geçen yıl daha başarılı projelere imza attığını söyledi.

Hayvancılık sektörünü iyi tanıdıklarını ve ilişkilerinin güçlü olduğunu belirten Karaca, "Aslında firmanın kuruluşu 1950'ye dayanıyor. O yıllarda sanayici bir aile hayvancılık sektörüne girdi ancak ilgili ekipman üretimi 1978'de başladı. 1978'de yurtdışından ithal edilen ilk süt sağım makinesini inceleyen firma yetkilileri, 'Biz de bunu yapabilir miyiz?' dediler ve başardılar" dedi.

Basitten karmaşığa kadar her türlü sağım hizmeti sunduklarını aktaran Karaca, kurallara uyulması halinde makinelerle sağımın sağlıklı olduğunu anlattı.

Firmanın ithalat ve ihracat sorumlusu Seyhan Kayabey de süt sağım makinesinde ihracata yıllar önce Suriye ile başladıklarını söyledi.

Kayabey, Kuzey Afrika'nın tamamı ile Rusya, Çin ve Ekvator'a kadar 51 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Firma olarak yıllık 12 bin süt sağım makinesi üretiyoruz. Bu bazen tam kapasite çalışınca 14 bini bulabiliyor. Yabancı müşterilerimiz hiç eksik olmaz. Son olarak, Tunus'tan bir iş adamı bizimle satış anlaşması için geldi.

Firmamızı ona gezdirdik. Türkiye'nin geçen yıl süt sağım makinesi ihracatı 35 milyon lira oldu. Bunun yüzde 20'sini tek başına yapan firmamız, 51 ülkeye ürün satıyor. 30 yılı aşkın süredir ihracat yapıyoruz. Binlerce hayvancılık tesisinde Türk makineleri kullanılıyor. 2018'de firma olarak hedefimiz, 61 ülkeye ürün satmak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç farketmez yapıp satında gün gelir hepsini yerli yapılmış görürüz !
    Cevapla
  • yağız gökay 8 yıl önce Şikayet Et
    neden ismini yazmıyorsunuz sayın editör firmanın,o kadar reklam yapıverin,sezer süt sağım makinaları deyiverin korkmayın...
    Cevapla