İlk mağazasını açtığı Balık Pazarı'na geri döndü

Migros Ticaret AŞ, tarihteki ilk mağazasını açtığı Beyoğlu Balık Pazarı'na "Migrosjet" ile geri döndü.

İlk mağazasını açtığı Balık Pazarı'na geri döndü
İlk mağazasını açtığı Balık Pazarı'na geri döndü
GİRİŞ 03.07.2015 13:28 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:28

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, halka kaliteli ve uygun fiyatlı gıda ürünleri sunmak üzere 61 yıl önce kurulan, kamyonlarıyla tüketicinin ihtiyacını kapısına kadar götüren şirket, gördüğü ilgiyle ilk mağazasını kuruluşundan 3 yıl sonra 16 Aralık 1957'de Balık Pazarı'nda hizmete açmıştı.

Dönemin gazetelerinde "Migros, şehrimizde 10'dan fazla bölgede satış mağazaları açacaktır" ifadeleriyle duyurulan ilk mağazanın açılışının ardından geçen 58 yılda Migros'un mağaza sayısı 1.257'ye ulaştı. Migros'un 61. yıl çalışmaları çerçevesinde aynı bölgede, tarihsel dokuyu koruyarak yeniden düzenlenen bir binada, 152 metrekarelik alanda ve 2 katta hizmet verecek olan Balık Pazarı MigrosJet ile grubun toplam satış alanı büyüklüğü de 1,6 milyon metrekareye ulaştı.

Beyoğlu Duduoğulları Sokağı'nda hizmete açılan Balık Pazarı MigrosJet, tarihi bir binanın giriş ve giriş altı katlarında hizmet verecek. Tıpkı ilk mağazanın açıldığı dönemdeki gibi esnafla iç içe ve turistlerin uğrak yeri olan bir lokasyonda müşterilerini karşılayacak olan MigrosJet'in dış ve iç cephesinde Migros'un nostaljik tarihini anımsatan görseller kullanıldı.

KAYNAK: AA