Ve paralelin kaynağına giriliyor

Paralel Yapı’nın finans kaynaklarından olan ve bünyesinde pek çok şirket barındıran Kaynak Holding’e, Yargıtay’dan inceleme izni çıktı.

Ve paralelin kaynağına giriliyor
Ve paralelin kaynağına giriliyor
GİRİŞ 20.06.2015 01:42 GÜNCELLEME 20.06.2015 13:25
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Kara para ve vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında Kaynak Holding’de yapılan arama sonrasında el konulan imajların incelenmesine Yargıtay’dan onay çıktı.

İmajlarda yapılacak incelemelerde Holding’ten hangi kurumlara para aktarıldığı, yurtdışında hangi ülkelerle para transferi gerçekleştirildiği mercek altına alınacak. Paralelin finansman kaynaklarından olan ve bünyesinde Sürat Kargo, Sürat Bilişim, NT mağazaları, Nüans Turizm gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding’in Üsküdar'daki merkezinde, yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine 26 Mart 2014’te arama yapıldı. Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçundan MASAK ve İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından yapılan aramada Holding’in mali ve finans hareketlerine ilişkin belgelerine ve bilgisayarlarındaki kayıtlarına el konuldu.

KARARIN BOZULMASI TALEP EDİLDİ

Arama, İstanbul Anadolu 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nin, ''26.03.2014 ve 28.03.2014 tarihlerinde gün içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere arama yapılmasına izin verilmesine'' dair kararı üzerine yapıldı. Holding avukatlarının itirazını değerlendiren Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi arama kararını kaldırdı ve el konulan belgeler incelenmeden Holding'e iade edildi.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle bu kararının ''kanun yararına bozulması'' talebiyle Yargıtay’a başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Yargıtay 19. Ceza Dairesi, 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını bozarak Kaynak Holding’e incelenmesine karar verdi.

PARA AKIŞLARI MERCEK ALTINDA

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding yakın takibe alınıyor. Yargıtay’ın izniyle birlikte Holding’e  ait iade edilen imajlar ve belgeler yeniden mercek altına alınacak. İncelemelerde Holding’ten hangi kurumlara para aktarıldığı, yurtdışında hangi ülkelerle para transferi gerçekleştirildiği üzerinde yoğunlaşılacak. Holding’in son dönemdeki kar ve zararları da yakından incelemeye tabi tutulacak.

YARGITAY 'İNCELENSİN' DEDİ

Yargıtay kararı bozma gerekçesinde; ''Vergi Usul Kanununa muhalefet suçu” olarak, aramanın geçerli olacağı zaman; ‘26.03.2014 ve 28.03.2014 içerisinde gün sonuna kadar bir defaya mahsus olmak üzere arama yapılmasına’ şeklinde ve şüphelilere ait aranılacak yerlerin adresleri açık olarak belirtildiği, yine şüpheliler hakkında somut olgulara dayalı başlatılan soruşturma neticesinde delillerin toplaması amacıyla arama ve el koyma kararı şüphelilerin üzerilerine atılı Vergi Usul Kanununa muhalefet suçu açısından sınırlandırılacak belli zaman dilimi içerisinde verilmesi karşısında, itirazın reddine yerine yazılı şekilde kabulüne karar verilmesinde isabet görülmemiştir'' ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 68
  • Yeni 8 yıl önce Şikayet Et
    Afrikaya taşıdılar şirketi kendileri de gittiler .. Yalan dolan olmasa evini yurdunu bırakıp yangından mal kaçırır gibi gider mi insan!
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    İhanet çetesinin para kaynakları kurutulmalı.
    Cevapla
  • kazım hür 8 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl iş ya. 5 kuruşluk sakız satıpta fişini kesmeyene 200 tl ceza anında veriliyor. şirket incelenemiyor öylemi... örtki ölem ..
    Cevapla
  • eysedo 8 yıl önce Şikayet Et
    boğulursan okyanusta boğul bari kurumuş dere yatağında boğulmanın ne anlamı var bizde böyle büyük götüren kollanıyor hırsız olmuyor nedense
    Cevapla
  • gögle 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hepsi hapiste cürür
    Cevapla
  • ALIBABA53 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda geçen bu kadar sürede aval aval bekliyorlardır. Açıkları varsa veya suç tekşil edecek bir durum varsa ortadan kaldırmamışlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle