Oyak, Alman devini satın almaya hazırlanıyor

Oyak'ın Alman alüminyum oksit ürünleri şirketi Almatis'i Dubai International Capital'dan almak için görüşmeler yürüttüğü iddia edildi

Oyak, Alman devini satın almaya hazırlanıyor
Oyak, Alman devini satın almaya hazırlanıyor
GİRİŞ 29.05.2015 09:19 GÜNCELLEME 29.05.2015 09:35

Özel sermaye şirketi Dubai International Capital'ın (DIC) Alman alüminyum oksit ürünleri şirketiAlmatis'in satışı için Oyak'la görüştüğü belirtildi.

Konuya yakın kaynaklar, DIC ve Oyak arasındaki görüşmelerin ileri aşamada olduğunu, ancak hala neticesiz sonlanma ihtimalinin de bulunduğunu söyledi.

Kaynaklara göre Almatis'i 2007 yılında satın alan DIC şirketi 1 milyon dolara satmayı planlıyor. Oyak'la yapılan görüşmelerin başarısız olması halinde DIC'nin Almatis'in satışı için ihale düzenlemeyi planladığı belirtiliyor.

İsmini vermek istemeyen bir Oyak yetkilisi, satın alma görüşmelerinin yapıldığını reddederken, bir DIC temsilcisi yorum yapmak istemediğini belirtti.

Kasım ayında Oyak, satın alma opsiyonlarına yönelik 2 milyar dolar nakit bulundurduğunu açıklamıştı. Şirketin Ereğli Demir Çelik ve Oyak Renault gibi pek çok sanayi şirketinde yatırımı bulunuyor.

Ateşe dayanıklı ürünler, seramik uygulamaları ve cila ürünleri üreten Almatis, Avrupa, ABD, Japonya Çin ve Hindistan'da faaliyet gösteren 10 tesiste 1,100'ün üzerinde kişiyi istihdam ediyor.

KAYNAK: BUSİNESSHT