Tofaş üretime yeniden başladı

Tofaş'tan yapılan açıklamada gerekli koşulların sağlandığı ve fabrikanın yeniden üretime başladığı belirtildi.

Tofaş üretime yeniden başladı
Tofaş üretime yeniden başladı
GİRİŞ 22.05.2015 10:06 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tofaş Ceo’su Cengiz Eroldu’nun bir ay sonra maaşlarda iyileştirme konusunda namus sözü vermesi üzerine bugün 6.45 vardiyasına bin 700 işçi geldi. Üretim başlarken, fabrika içinde ve dışında bin civarında da işçi eylemlerini sürdürüyor.

Tofaş Ceo’su Cengiz Eroldu, dün akşam saatlerinde işçi temsilcileriyle görüşüp, "Sabah 06.45’te iş başı yapın. Şu anda iyileştirme konusunda değişiklik yok. Ancak bir ay sonra iyileştirme için namus sözü veriyorum" dedi. Bu sözler üzerine insan kaynakları da bu sabah üretimin başlayacağını, servislerin çalışacağını, servis imkanı olmayanların toplu olarak taksiyle fabrikaya 4 nolu kapıdan gelebileceklerini ve ulaşım ücretlerinin ödeneceğini bildirdi

Sabah saatlerinde yoğun bir şekilde servislerle ve özel araçlarıyla bin 700 işçi işe geldi. Sabah 06.45’te işçilerin gelmesiyle üretim başladı. Beyaz yakalı tabir edilen ve eylemlere hiç katılmayan bin civarındaki mühendis de sabah 08.00’de mesaiye geldiler.

BİN CİVARINDA İŞÇİ EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşçilerden 400-500 civarında bir topluluk eylemlerini sürdüreceklerini ve fabrikanın önünde kalacaklarını söylediler. Fabrika içinde de 600 civarında işçinin eylemlerini sürdürdüğü belirtildi. Toplam bin civarında işçi eyleme devam edeceklerini ifade ettiler

RENAULT'TA EYLEME DEVAM KARARI 

Türkiye'nin otomotiv devi Oyak Renault işçilerin ücret artışı isteğiyle başlattıkları ve üretimin durmasına neden olan eylem devam ediyor.

YORUMLAR 3
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    hakkını arayan işçileri selamlıyorum..
    Cevapla
  • uğurlu 8 yıl önce Şikayet Et
    haber tofaş ın,resim ise renault'un
    Cevapla
  • Cebel 8 yıl önce Şikayet Et
    İşçiye Emekliye Bol Keseden Vaat Veren Kılıçdaroğlu Bu Fabrikaların Önüne Gidip İşçiye Destek Vermeyişi Manidar Buluyorum.
    Cevapla