TCDD bölünüyor: 1 Vagonu olana demiryolu bedava

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın altı ay içinde altyapı ve taşımacılık olarak ikiye ayrılması öngörülüyor.

TCDD bölünüyor: 1 Vagonu olana demiryolu bedava
TCDD bölünüyor: 1 Vagonu olana demiryolu bedava
GİRİŞ 17.05.2015 11:22 GÜNCELLEME 17.05.2015 11:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Deniz Çiçek'in haberi

Tren işletmeciliğini, özel sektöre açmak için hazırlıklar son aşamaya geldi. TCDD’nin 6 ay içinde altyapı ve taşımacılık olarak ikiye ayrılması öngörülürken, sistemin işleyişine yönelik ayrıntılar da netleşmeye başladı. Firmalar, işletmecilik yapacağı hattı seçerek, bu hat için lisans alacak. Süreç şöyle işleyecek:

İŞLETECEĞİ HATTI SEÇECEK:

TCDD, 6 ay içinde altyapı ve taşımacılık olarak ikiye ayrılacak. Taşımacılık şirketi TCDD Taşımacılık adıyla faaliyet gösterecek. TCDD’nin altyapı şirketi, özel sektöre demiryolları hatlarını açacak. Özel sektör, işletmecilik yapacağı hattı belirleyecek.

Her bir hat için 10 yıla kadar hizmet sözleşmesi imzalanabilecek. Firmalar, isterlerse işletmecilik yapacakları tren yolunu ya da hattını inşa edebilecek. Bu hat, zorunlu olarak rakip işletmecilere bedeli karşılığında açılacak. 

LOKOMOTİFİ DE TESCİLLİ OLACAK:

Firmalar, Ulaştırma Bakanlığı’ndan taşımacılık lisansı alacak. Özel sektör, kullanacağı vagon, lokomotif için de araç tescili yaptıracak.

BİLET ÜCRETİNE DE TAVAN KONULACAK:

5 yolcu vagonu ve 1 lokomotifi olan yolcu taşıma lisansı alabilecek. Yükte ise 500 tonluk yük taşıma kapasiteli vagon ve lokomotif şartı bulunuyor. Bakanlık, piyasadaki taşımacılık bedelleri üzerinde söz sahibi olacak.

Aşırı ücret uygulanması ya da rekabet ortamının bozulması halinde, belli bir süreyle taban ya da tavan ücret tarifesi konabilecek. Firmalar, makinistleri için de onay alacak. Makinistler, eğitimin ardından öngörülen sınavı geçmek zorunda olacak

SÖZLEŞMEYE UYMAYAN 15 GÜNDE DEVRE DIŞI

Bakanlık, hatların gereği gibi işletilip işletilmediğini denetleyecek. Bakanlıkla yapılan sözleşmeye aykırı yapılan her tren seferi için 25 bin TL ceza kesilecek. 15 gün içinde sorunun düzelmemesi halinde de hat başka bir demiryolu şirketine devredilecek.

AVRUPALI ŞİRKETLER DE TRENE BİNMEK İSTİYOR

Avrupa’daki bazı firmaların, Türkiye’deki serbestleşme sürecini yakından takip ettiği ve Türkiye’de tren işletmeciliği yapmaya istekli olduğu ifade ediliyor. Yetkililer, Avrupa’da tren üreten firmaların da Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Personel magdur edilmeden birseyler yapilirsa iyi olabilir. Bu sistemi yurutemeyip vazgecen yabanci devletlerinde oldugunu hatirlatmak isterim.
    Cevapla
  • makinist 8 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut hatlar şuanki demiryolu tasimaciligini kaldirmiyor. Kaldiki yeni sirketler bu isi yapsin. Demiryolu insa etmek öyle kolay bir is degil Türkiye sartlarinda bu is olmaz
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Rekabet iyidir kalite ve ucuzluk getirir. Arkadaşın biri özel sektör vatandaşa zulmediyor demiş bu arkadaşa sormak lazım: Konuşmak için kamu payının en çok olduğu sabit telefonu mu tercih ediyor, cep telefonu mu? Hangisi operatör zulmedebilir. Zulmeden operatörde kalacak enayi yok karşılarında. Yolcu taşıma işi genelde özel sektör aracılığıyla yürütülüyor. Birini beğenmezsen diğerine gidersin. Tekel olsaydı mecburen onun kurallarına tabi olurdun.
    Cevapla
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah şu Trende namaz kılmak için bir mescit odası olsa
    Cevapla
  • burak turan 8 yıl önce Şikayet Et
    bir ekip kardeşimiz özel bir mekanizma tasarlıyor sürekli kıbleye dönük bir platform seccade gemi tren nereye dönerse o kıbleye dönecek ondan sonra o odalar çok daha sıklaşır bazı tartışmalar var o konuda önü kapanmış olur
    Cevapla
  • Hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Ankara banliyösü özelleşmeli biletsiz binen onca insan var. Bilet Kontrolü yapanlar etkisiz kalıyor bunlara. Turnike sistemi bir an önce hayata geçirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle