İlk hasat yapıldı! Kadınlara gelir kapısı oldu

Adana Valiliği'nce başlatılan Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, dezavantajlı kadınlara yönelik olarak 280 bin TL bütçe ile finanse edilen "Mantar Üretim Tesisleri"nde ilk hasat yapıldı.

İlk hasat yapıldı! Kadınlara gelir kapısı oldu
İlk hasat yapıldı! Kadınlara gelir kapısı oldu
GİRİŞ 17.03.2019 10:34 GÜNCELLEME 17.03.2019 10:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mıdık Mahallesi’nde ikamet eden Hikmet Binen ile Akkapı Mahallesi'nde ikamet eden Gülbeyaz Sevil ve Dilek Göçmüş'ün oluşturduğu mantar üretim tesislerinde ilk hasat yapıldı. İlk hasadın yapılması nedeniyle düzenlenen etkinliğe Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin katıldı. 

 

 

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özdoğan etkinlikteki konuşmasında, Mantar Üretim projesi ile birlikte Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında 56 projenin bulunduğunu söyledi. 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın Adana’ya kazandırdığı büyük projelerden olan Güney Adana Kalkınma Programı’nın 56 projesinden biri olan mantar yetiştiriciliği projesinin yetiştiricilere ekonomik yönden katkı sağlamasının yanında bölgeye istihdam da yaratacağını bildirdi.

 

 


 
Artan nüfusun artan gıda ihtiyaçlarını da birim alandan yüksek verim alınmasıyla da katkılar sağlayacağını anlatan Özdoğan, "Bu sera modeli diğer bitkilerin yetiştirilmesinde de uygulanabilecektir. Yine Sayın valimizin himayelerindeki Sera Organize Sanayi Bölgesi de hayata geçirildiğinde Adana ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Güney Adana Kalkınma Programı’nın uygulanması için büyük çaba harcayan valimiz Mahmut Demirtaş başta olmak üzere vali yardımcımız Mustafa Yavuz ve Tarım İl Müdürümüz Muhammet Tekin ile görev yapan proje uzmanlarına teşekkür ederim" dedi. 

Özdoğan, projeyi başarıyla hayata geçiren girişimci kadınları da başarılarından dolayı tebrik etti. Özdoğan’ın konuşmasının ardından yetiştirilen mantarların hasadı gerçekleştirildi. 

YORUMLAR 2
  • Bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar Burası Müslüman ülkae değilmi? Neden Hiç Teşettürlü bir hanım yok ve en enemlisi 40 yaşımdayım neden 1 kere bile KARA ÇARŞAFLI bir hanım görmedim o da insan değilmi BU DIŞLAMA NİYE o yemek yemiyormu Müslümanı büşverin insan İNSAN OLARAK ELİNİZİ VİJDANINIZA KOYUN VE EMPATİ YAPALIM ( 1- Sosyal deney olarak düşünün) ( Liseden Muhasebeden mezin olan genç bir bayan 100 şirkete baş vursa 10 kabul görüşmeye çağırsa 2- ayni okul ve not ortalamasından başörtülürü bi kardeşimiz başvurduğiunda 5 DÜŞÜYOR, 3- ayni okul ve not ortalamasından KARA ÇARŞAFLI bi kardeşimiz başvurduğiunda herdeyse 0 (Sıfır) DÜŞÜYOR, NİYE HEREDE İNSANLIK NEREDE EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, ADALET
    Cevapla
  • nalan 5 yıl önce Şikayet Et
    her seyde eldiven giyinmeli el degmexen paketlenmeli saticya kada 1000 pis elden geciyor domates biber manta patlican pis elerle milyonlarca bakterili elerle eleniyor tüm gidalar
    Cevapla