Sigorta'da 'ikametgah' şartı kalktı!

Trafik sigortasında için fiyat belirlemede 'ikametgah' şartı kalktı. Sigorta şirketleri ister plaka ili, isterse ikametgah adresine göre fiyat belirleyebilecek.

Sigorta'da 'ikametgah' şartı kalktı!
Sigorta'da 'ikametgah' şartı kalktı!
GİRİŞ 03.05.2017 10:49 GÜNCELLEME 28.05.2018 11:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Otorehberi / Detay

Hazine Müsteşarlığının trafik sigortası ile ilgili yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeye göre, trafiğe ilk kez çıkacak araçların zorunlu trafik sigortası azami prim tutarları mayıstan itibaren aylık yüzde 1 artırılacak. Ayrıca müsteşarlık, bu oranı yüzde 50’sine kadar azaltmaya veya artırmaya yetkili olacak.

İKAMETGAH ŞARTI KALDIRILDI

Öte yandan trafik sigortası bedeli daha önce ikametgah adresine göre belirleniyordu. Bu durum atık değiştirildi. Sigorta şirketleri ister plaka ili, isterse ikametgah adresine göre işlem yapabilecek.

Örneğin Bolu'da oturan birisi İstanbul plakalı bir araç alsa bile, ikametgahı Bolu'da olduğu için Bolu fiyatları üzerinden ödeme yapıyordu. Şimdi bu durum sigortacının isteğine göre olacak. Yani Bolu'da ikamet edip de İstanbul plakalı araç alana, İstanbul fiyatları uygulanabilecek.

Söz konusu durum, büyük şehirde yaşayıp da daha küçük şehirlerde ait plakalı araç alanlar için de geçerli. Bir diğer ifadeyle, İstanbul'da yaşayan biri Bolu plakalı araç aldığında, sigortacının isteğine göre ücreti de Bolu fiyatı üzerinden ödeyebilir.

Düzenleme 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

YORUMLAR 11
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    34 plaka sigortası yüksek olur 200 tl verir plakayı değiştirirsin
    Cevapla
  • Kubilay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir böyle geri adım atılmalı iyice abarttı bu sigorta şirketleri artık, devlet buna dur demeli gerekirse devlet kursun sigorta şirketi bu kazıkçı zihniyette iflas edip defolup gitsin
    Cevapla
  • Mağdur 6 yıl önce Şikayet Et
    Sırf bu gibi konulardan dolayı AKP ye oy vermemeye yemin ettim. Yıllardır bir sigorta sorununu çözemediler. Her şekilde olan vatandaşa oluyor. AKP iktidara geldiğinden itibaren kurumsal firmalar bizimle futbol topu gibi oynuyor ve maalesef hakkımızı arayamıyoruz. Arasak ta sonuç hep aleyhimize sonuçlanıyor. 5 milyoın dolandıran adam yakalanıyor para ortada yok cezası 5 yıl içinde tekrarlamaz ise cezası af oluyor. Bu kadar parayı çalan insan 5 yıl dişini sıkınca zengin oluyor ne güzel.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine tüketicinin aleyhine olmuş...yahu ne zaman lehimize bir karar çıkacak ...!!
    Cevapla
  • Ceddi Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Gene zengini daha zengin etme yolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle