TUSKON Nijerya'da Ecowas Fuarı gerçekleştirecek

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesinde faaliyet gösteren TUSKON Evrensel Fuarcılık AŞ tarafından Nijerya'da Ecowas Türk İhraç Ürünleri Fuarı gerçekleştirilecek.

TUSKON Nijerya'da Ecowas Fuarı gerçekleştirecek
TUSKON Nijerya'da Ecowas Fuarı gerçekleştirecek
GİRİŞ 07.03.2013 14:44 GÜNCELLEME 07.03.2013 14:44

Açıklamaya göre, 26 ile 28 Mart tarihleri arasında Nijerya'nın Lagos şehrinde Ecowas Türk İhraç Ürünleri Fuarı yapılacak.

TUSKON Başkanvekili Ahmet Ciğer'in de katılacağı fuarda, Türkiye'den 90 firma yer alacak. İnşaat, gıda, tekstil, makine, otomotiv yedek parça, mobilya, ambalaj, küçük ev aletleri sektörlerinin yer alacağı fuarı, Nijerya'nın üye olduğu Batı Afrika Birliği'ne bağlı 15 ülkeden binlerce işadamı ziyaret edecek. Ayrıca fuarın yapıldığı Nijerya'dan, özellikle Lagos şehrinden binlerce işadamı fuarı ziyaret ederek, iş görüşmesi yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Afrika pazarının TUSKON açısından çok önemli olduğunu, Afrika ile iş yapan Türk işadamlarının sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, ''Henüz doyuma ulaşmamış ve her türlü ürüne ihtiyaç duyulan Afrika pazarında, hızlı davranarak şimdiden yerlerini alan işadamları avantajlı olacak. Afrika, yeni pazar arayan şirketler için müthiş bir potansiyel sunuyor'' dedi.

Meral, Türkiye'den bölgeye yapılan ihracatın her geçen gün arttığını, Afrika ülkelerine gerçekleştirdikleri ziyaretler ve fuarlara katılımın ihracatın artmasında itici rol üstlendiğini ifade etti.