Gümrük Bakanlığı'ndan 'langırt' yasağı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ithali yasak oyun alet ve makinelerine ilişkin işlemlerin usul ve esaslarını düzenlendi. Serbest dolaşıma girişine izin verilmeyecekler arasında, “rulet, tilt, langırt isimli eşyalar” da sayıldı.

Gümrük Bakanlığı'ndan 'langırt' yasağı
Gümrük Bakanlığı'ndan 'langırt' yasağı
GİRİŞ 20.02.2013 07:28 GÜNCELLEME 20.02.2013 13:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, oyun makinelerinin ithalatında düzenlemeye gitti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, oyun makinelerinin ithalatında düzenlemeye gitti. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülen çalışma sonucu yapılan düzenleme resmi gazetede yayımlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı oyun makinelerinin ithalatına ilişkin düzenlemeye gitti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rulet, Tilt, Langırt ve Benzeri Oyun Alet ve Makineleri Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin, "Türk Ceza Kanununun 228'inci maddesinin kapsamı dışında kalsa bile umuma mahsus veya umuma açık yerlerde her ne ad altında olursa olsun kazanç kastıyla oynanmasa dahi rulet, tilt, langırt ve benzeri baht ve talihe bağlı veya maharet isteyen, otomatik, yarı otomatik, el veya ayakla kullanılan oyun alet veya makineleri ile benzerlerini bulundurmak veya çalıştırmak veya yurda sokmak yahut imal etmek yasaktır" hükmünü içerdiği belirtildi.

Anılan Kanun hükmünün genel nitelikte olması yanında, uygulanmasına ilişkin ikincil bir düzenlemenin olmaması ve teknolojik gelişmelere paralel olarak daha çok elektronik veya internet üzerinden oynanan oyunların mevcudiyeti dikkate alınarak, Kanunun genelleyici üslup ve ifadesinin daraltılması ve konulacak yasağın kapsamının belirlenmesi, oyun alet ve makinelerinin ithalatında gümrük işlemleri açısından izlenecek usul ve esasların belirlenmesi ihtiyacının doğduğu bildirildi.

Uygulamada, Mezkûr Kanun kapsamına giren ithali yasak oyun alet ve makineleri ve anılan Kanun kapsamı dışında kalan oyun alet ve makinelerinin gümrük idarelerinde ayırımında sıkıntılar yaşandığı ifade edilerek, gerek gümrük idarelerinin gerekse ithalatçı firmaların yaşadığı sorunların Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na intikal ettirildiği dile getirildi.

YORUMLAR 2
  • Mesut SİMAVLI 11 yıl önce Şikayet Et
    CASİNO'LARDA LANGIRT 'TAN GEÇİLMİYOR... langırt oyun makinesi rulet kumar aletleri ile aynı kapsamda yer almaktadır.sizler hiç casino'larda langırt olup ta bu alet ile kumar oynandığını gördünüz mü? bu konuda bilgilendirilmeye benim gibi bir çok kişinin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.........
    Cevapla
  • Mandy Yeah 11 yıl önce Şikayet Et
    Langırt ne zamandan beri kumar oyunu oldu???. öyle saçma şey mi olur.... ilk başta şaka falan sandım.... langırt çocuk oyunu kumar oyunu değil.... bakanlık derhal bu sorunu çözsün.....
    Cevapla