Mobilyacılar Avrupa ve Rusya'ya dikti

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, ''Geçen sene Afrika'ya odaklandık, ama bu sene hedefimiz daha fazla Avrupa daha fazla Rusya'' dedi.

Mobilyacılar Avrupa ve Rusya'ya dikti
Mobilyacılar Avrupa ve Rusya'ya dikti
GİRİŞ 19.02.2013 12:02 GÜNCELLEME 19.02.2013 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk mobilya sektörünün 174 ülkeye ihracat yaptığını ve ihracatını her yıl yüzde 15 civarında artırdığını belirtti. 

Sektörde, ihracat artış hızını yüzde 20'lere çıkarıp, 2023'te dünya 5'incisi olmayı hedeflediklerini bildiren Güleç, sektörün önde gelen ülkelerinden İtalya'ya da yılda 30 milyon dolar civarında ihracat yaptıklarını kaydetti. Güleç, bu rakamın yeterli olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Avrupa'daki durgunluğu da göz önünde bulundurduğumuz vakit, bu çok statik kaldı. 3-5 yıldır hemen hemen benzer eksi 10 artı 10 civarında geçiyor bu bandımız. Fakat inanıyorum ki, 2015 yılında İtalya'dan aldığımızdan daha fazla İtalya'ya satacak bir ülke potansiyeline geleceğiz. Çünkü biz Türk mobilya sektörü olarak, konsept olarak yurt dışına gidiyoruz. İtalya'ya da konsept mağazalar açma projelerimiz var. İtalya'daki, AB'deki durgunluk, inanıyorum ki çok kısa sürede Türk mobilya sektörünün oralarda daha fazla ihracat yapması yönünde değişecek.''

-''Daha fazla Avrupa daha fazla Rusya''-

Güleç, Türkiye mobilya sektörünün, dünya mobilya sektörünün en son teknolojisini kullandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Biz fuarlara kendi tasarımlarımızla gidiyoruz. En önemli eksiklerimizden bir tanesi Türk mobilya sektörü olarak oradaki (İtalya) dünyanın 2. Avrupa'nın 1. mobilya fuarında yer almak istiyoruz. O konuda taleplerimizi her geçen gün arttırıyoruz. Daha fazla firmayla biz Avrupa'daki en önemli mobilya fuarı olan İtalya'daki mobilya fuarında yer alacağız. Daha fazla bize yer verdikçe, biz oralara daha fazla ihracat yapacağız. Kalite sorunumuz kesinlikle yok. Çünkü biz Türk mobilya sektörü olarak, Dünya mobilya sektörünün en son teknolojisini kullanıyoruz ve tasarım odaklı büyüyoruz. Tasarım, kalite sorunumuz yok. Sadece Avrupa'daki durgunlukla ilgili biraz sıkıntımız var. Biz daha karlı pazarlara gidiyoruz. Pazarımızı daha çok çeşitlendirdik. Geçen sene Afrika'ya odaklandık, ama bu sene hedefimiz daha fazla Avrupa daha fazla Rusya. Onun için İtalya'ya daha fazla mobilya satmış olacağız.''

Türkiye'yi bir mobilya ülkesine dönüştürme projelerinin bulunduğunu ifade eden Güleç, ''Türkiye'nin her yerinden mobilya üretip, dünyanın bütün şehirlerine Türk mobilyası satma projemiz olduğu için biz daha çok aktifiz. Bizim tasarımlarımızı Akdeniz ülkeleri zaten beğeniyor. Türkiye Anadolu medeniyetler beşiği olduğuna göre Anadolu'da olan tasarımları dünyanın her tarafında beğenilebilir. İtalya'da bizim tasarımlarımızı beğeniyor'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    Herşey güzelde... Birde şu kayıt dışılığı sektörünüzden kaldırsanız hiç fena olmayacak.. % 60 ve üstünde faturasız satış.. Özellikle klasik mobilya takımlarında..
    Cevapla