Doğuş Grubu e-ticaret'e n11'le girdi

Doğuş Grubu ile Güney Kore'nin en büyük gruplarından SK Group'un imzaladığı stratejik ortaklık anlaşması bünyesinde Haziran ayı içerisinde kurulan Doğuş Planet e-ticarete hızlı giriş yapıyor.

Doğuş Grubu e-ticaret'e n11'le girdi
Doğuş Grubu e-ticaret'e n11'le girdi
GİRİŞ 04.02.2013 12:35 GÜNCELLEME 04.02.2013 14:58

Doğuş Grubu ile Güney Kore'nin en büyük gruplarından SK Group'un imzaladığı stratejik ortaklık anlaşması bünyesinde Haziran ayı içerisinde kurulan Doğuş Planet, Türkiye'nin en yeni ve en büyük e-ticaret platformunu sunmaya hazırlanıyor. Doğuş Planet, ''n11.com'' markası ile e-ticaret sektörünü yeniden şekillendirmeyi hedefliyor.

Yapılan açıklamaya göre, SK Group'un teknoloji ve inovasyon konusundaki tecrübesini Doğuş Grubu'nun bilgi birikimi, bölgesel tecrübe ve gücü ile birleştiren Doğuş Planet, bugüne kadar Türkiye e-ticaret sektöründe yapılan en büyük Açık Pazar ''Open Market'' platform yatırımı olma özelliğini de taşıyor.

Tüzel tedarikçilerin tüm ürünlerini tüketicilere ulaştırabilmelerini sağlayan B2C konseptli bir açık pazar e-ticaret platformu olan n11.com, 2013'ün ilk çeyreğinde elektronikten tekstile, mutfak gereçlerinden Türkiye'nin nadide el sanatlarına kadar tüm ihtiyaç ve zevklere hitap eden milyonlarca ürün ile tüketicilerin karşısına çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Grubu CEO'su ve Doğuş Planet Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, ''Yenilikçi ve lider bir kurum olarak son dönemin en öne çıkan sektörlerinden biri olan interneti göz ardı etmemiz mümkün değildi. Bu bakış açısı doğrultusunda geçtiğimiz Ocak ayında Davos'ta SK Group ile imzaladığımız mutabakat anlaşmasından bu yana ekiplerimiz, e-ticaret pazarında yenilikçi hizmetler sunacak ve liderliğe oynayacak bir şirketin hazırlıkları içerisinde. Türkiye'nin avantajlı demografik yapısı, hızla artan gelir düzeyi ve yeni teknolojilere hızlı adaptasyon kabiliyetini, SK Group'un internet alanındaki uzmanlık ve altyapıları ile birleştirerek yarattığımız e-ticaret platformu n11.com'un, 2013 yılında tüketiciyle buluşacağını paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Doğuş Planet İcra'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato ise, şu bilgileri verdi:

''Şeffaf iş anlayışı, uzun vadeli ortaklık ve adil rekabet ortamı politikamız ile tamamen güvene dayalı bir platform oluşturmaktayız. Satıcılara; kendi alanlarında özgür olmalarını sağlayacak teknolojik alt yapı, operasyonel ve lojistik destek; alıcılara ise geniş ve kaliteli ürün yelpazesinin yanı sıra kesintisiz müşteri hizmeti sunacağız. Bu kapsamda, n11.com olarak bugüne kadar internetten satış imkanı yakalayamamış binlerce satıcıya güvenebilecekleri ve kusursuz hizmet alabilecekleri bir platform üzerinden e-ticarete atılma imkanı sağlayacağız.''

Doğuş Planet CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Nak Kyun Chong da, ''Türkiye internet alanında hızla büyüyen bir pazar ve kullanıcı sayısı göz önüne alındığı zaman oldukça büyük bir potansiyel taşımakta. Kore'de e-ticaret alanındaki başarılı deneyimimizi Türkiye'deki güçlü ortağımız Doğuş Grubu ile birleştirerek, Türkiye e-ticaret pazarını büyütmeyi hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA