Türk helikopteri ATAK, Azeri ordusunda

TAI, milli helikopter ATAK'ta ilk uluslararası başarıyı kazandı. Şirket, Azerbaycan'a 60 adet T-129 ATAK helikopteri üretecek...

Türk helikopteri ATAK, Azeri ordusunda
Türk helikopteri ATAK, Azeri ordusunda
GİRİŞ 04.02.2013 07:05 GÜNCELLEME 04.02.2013 12:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin milli helikopteri ATAK ilk yurtdışı başarısını kazandı. Bu yıl seri üretimine başlanacak ATAK'la Azerbaycan'daki savaş helikopteri ihalesine giren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI), Güney Afrika yapımı Ah-2 ve Rusya yapımı Mi-28 Havoc helikopterlerini geride bırakarak, Azerbaycan için 60 adet T-129 ATAK üretecek.

Türk-İtalyan ortak yapımı ATAK saatte 300 kilometre hıza ulaşabiliyor, her türlü hava koşullarında, gece ve gündüz uçuş yapabiliyor. Helikopterin en önemli birimi olarak kabul edilen görev bilgisayarı da yerli üretim olacak.

60 adet helikopterin maliyetinin de 3 milyar doları bulacağı belirtiliyor. ATAK'ların Azerbaycan'dan sonra, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Pakistan, Ürdün'e de ihracı hedefleniyor.

Milli helikopterimiz ATAK'tan büyük başarı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 26
  • burhan kamalı 11 yıl önce Şikayet Et
    önce sen kendi hitiyacını karşılada. 1960 dan kalan uyduruk helikopterleri kullan iyilerini sat ne amaç bilmem
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye dünyada yükselmeye devam ettikce korkular başladı?.... ...içimizdeki hainlerdede korku başladı ? bakıyorum leke atmak için yarışıyorlar?...bizde gurur duyuyoruz? ALLAH devletimize zaval vermesin? başbakanımızı kem gözlerden ,türk düşmanı pisliklerden korusun?.
    Cevapla
  • Ali HAS 11 yıl önce Şikayet Et
    %100 yerli olmasını istiyoruz diyen arkadaşlarım. bu işler çok büyük veri-bilgi gerektiren işlerdir.biz son 10-15 bilemediniz 20 senedir bu işlere el atmaya başladık.son 5-6 senedirde bir istikrara kavuşma noktasına girdik.kendi bilgi birikimimizi oluşturabilmemiz için bilenlerden de yardım almak zorundayız.en nihayetinde helikopter yapmanın bilgisi gökten vahiyle gelmiyor.araştırma-geliştirme çalışmalarını yapmanın yanısıra daha önceden yapmış olanlardan a bir ölçüde yardım almaktan pek bir zarar gelmez.ancak asıl mesele bunun bir alışkanlık haline gelmemesinde ve yeni teknikleri üretebilir olmamızdadır.
    Cevapla
  • isim siz 11 yıl önce Şikayet Et
    %100 diye birşey yok olamazda !. dev alman araba markalarına bakın hepsi made in germany midir ? hayır .. mesele gayet basit biz bu helikopterden hiçbir ülkeye bağımlı olmadan istediğimiz kadar üretiriz istediğimiz kadarını istediğimiz yerde kullanırız istediğimiz kadarınıda satarız.. kimse bize geçmişteki "panzer tankları" gibi parasıyla alsak bile ne diyorlardı ? bunları size sattık ama pkk ya karşı kullanamazsınız .. insan hakları varmış ... çaktınız mı köfteyi ?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    buradaki kemalist ulusalcı yorumcular? ne o ortakda olsa kendi üretimimiz bir yerinizemi dokundu??..... ...bundan önceleri bırakın ortak üretimi? bunları parasızlıkdan alamıyorduk!....nefesimiz kokuyordu? türkiyemizin bu kadar yükselmesi sizi hasta etmiş bu gidişle kafayı tırlatıp..bu hasetlik sizi yiyip bitirecek....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle