PTT, Pttcell ile mobil iletişim sektörüne girdi

PTT, Avea'nın desteğiyle Pttcell markasıyla iletişim sektörüne giriş yaptı.

PTT, Pttcell ile mobil iletişim sektörüne girdi
PTT, Pttcell ile mobil iletişim sektörüne girdi
GİRİŞ 29.01.2013 12:43 GÜNCELLEME 29.01.2013 12:43

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen programla yeni hizmetini duyuran PTT, mobil iletişim sektöründe 2 yılda 5 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. İlk aşamada faturasız tarife ile 200 PTT merkezinde satışa sunulacak Pttcell, Mart ayı sonunda bütün PTT merkezlerinde satılmaya başlayacak. PTT'nin 'T'sini mobil olarak geri döndüren Pttcell'in, mobil şebeke ve teknik alt yapısı ise Avea tarafından oluşturuluyor.

Tanıtım programında konuşma yapan PTT Genel Müdürü Tural, GSM kullanıcılarına hesaplı hizmet sunarak 2 yılda 5 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tural, "Pttcell ile 1995 yılında Türk Telekom'un bizden ayrılması sürecine kadar içerisinde olduğumuz bir alana farklı bir şekilde tekrar adım atmış oluyoruz. Pttcell hizmetin ilk aşamasını 200 PTT merkezimizden başlatıyor ve 2013 yılı sonunda bu sayıyı bine çıkartıyoruz." dedi. PTT, yeni ürünü için de 'Türkiye'yi seviyoruz, hesaplı hattı sunuyoruz' söylemini seçti.

Avea CEO'su Erkan Akdemir, "172 yıllık geçmişi ile ülkemizin köklü ve güvenilir kurumlarından olan PTT ile Türkiye'nin en dinamik ve en genç GSM operatörü Avea olarak yaptığımız işbirliği ile çok ses getirecek bir projeyi hayata geçirdik. Türkiye'yi telefon ile tanıştıran PTT'nin vizyoner bakış açısının ürünü olan Pttcell ile sınırlar ve eşitsizlikler ortadan kalktı. Fırsatlar 77 milyon ve 81 ilin adeta ayağına geldi." ifadelerini kullandı.