Full ve Lukoil masaya oturdu

FULL Grubu'nun Türkiye genelindeki FULL markası altında faaliyet gösteren tüm istasyonlarının kullanım haklarını devretme niyeti ile piyasadan teklif istemesi üzerine süreç başladı.

Full ve Lukoil masaya oturdu
Full ve Lukoil masaya oturdu
GİRİŞ 22.01.2013 19:13 GÜNCELLEME 22.01.2013 19:13

Konu ile ilgili şirketten şu açıklama geldi:

Doğan Holding'le yaşanmış sürecin yasal olarak son bulması ile birlikte, FULL tarafından tekliflerin değerlendirilmesi sonrasında LUKOIL Eurasia Petrol A.Ş.'nin ön teklifi uygun görülmüş ve görüşmelerin münhasıran yapılması konusunda mutabık kalınmıştır.

FULL, 2012'nin ilk yarıyılında benzin piyasasında en çok büyüyen şirketlerden biri olmuştur. Müşteri-odaklı yaklaşımı ve, fiyat ve lokasyon kombinasyonu üzerinde kurulu başarılı stratejisi sayesinde en kısa sürede güçlü ve sadık müşteri porföyünü oluşturmaya başarmıştı.

Yukarıda belirtilmiş işbirliğinin olumlu sonuçlanması arzu edilmektedir, bu sebeple görüşmelerin devam ettiği süreçte istasyonlardaki mevcut durumun tespiti, gerekli teknik revizyon ve geliştirmeler yapmak amacı ile incelemeler yapılacaktır. Bu sebepten dolayı Ocak ve Şubat aylarında operasyonlarda geçici bir durdurma söz konusu olabilir.

LUKOIL Eurasia Petrol A.Ş. Genel Merkezi Rusya, Moskova'da yerleşik lider enerji şirketlerinden biri olan LUKOIL Grubu'nun iştiraki şirketidir. LUKOIL 40'dan çok ülkede gerçekleşen faaliyeti, petrol ve gaz arama üretim ve pazarlamayı kapsamaktadır. LUKOIL Grubu'nun Türkiye'deki faaliyetleri 1998 senesinde başlayıp, 2006 senesinden itibaren aktif olarak akaryakıt ve gas ürünlerinin, jet yakıtlarının ve petrokimyasalların satış ve pazarlamasını gerçekleştirmektedir. 2008 senesinde Akpet Şirketler Grubu'nu satın alan LUKOIL Türkiye perakende akaryakıt pazarındaki payını önemli şekilde arttırmıştır. LUKOIL Grubu'nun varlıkları arasında bulunmakta olan 600'e yakın petrol istasyonu, 8 petrol terminali ve AkpetGaz markası altında geniş LPG, CNG ve LNG dağıtım ağı sayesinde yapı ve lojistik imkanları açısından lider dağıtıcı şirketler arasında yerini almıştır.

LUKOIL ve FULL müşterileri potansiyel işbirliğinden doğacak sinerji sayesinde Türkiye genelinde oluşacak yaygın istasyon ağından yüksek kaliteli ürünlere rekabetçi fiyata ulaşacak, çok yönlü kurumsal ve sadakat programlarından faydalanabilecektir.