Konutta KDV tartışmalarına 'ben bilirim' noktası

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konutta KDV'yi yüzde 18'e çıkaran düzenlemeyle ilgili, geriye dönüş olmayacağını ifade ederek, “Bu defter kapanmıştır. Bu konuda son derece doğru bir adım attığımız kanaatindeyim” dedi.

Konutta KDV tartışmalarına 'ben bilirim' noktası
Konutta KDV tartışmalarına 'ben bilirim' noktası
GİRİŞ 16.01.2013 06:14 GÜNCELLEME 16.01.2013 06:14

Vergi adaletini tesis etmeye yönelik bir adım attıklarını belirten Şimşek, "İkinci el konuta bir yansıması yok. Yeni satılacak evlerle ilgili. 2013 başından itibaren yeni inşaat ruhsatı alacaklarda geçerli."  Şimşek, 'lüks inşaatın tanımı'na ilişkin de "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile tüzüğümüz var. Sınıflamayı yapmışız" dedi.

DÜŞÜK TEK HANE HEDEFİ

Küresel ekonomideki olumsuzluklara rağmen geçen yıl Türkiye ekonomisinin istikrarını ve güçlü makro ekonomik dengelerini koruduğunu ve yumuşak inişi iyi yönettiklerini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında enflasyonun yüzde 5.3'e gerilemesini hedeflediklerini belirtti.

Ekonomik büyümeyi ise yüzde 4 olarak tahmin ettiklerini söyleyen Şimşek, "Ama bunun üzerine çıkacağına dair bir çok beklenti ve değerlendirme de söz konusudur. 2013'te enflasyondaki düşüşün devam etmesini bekliyoruz ve ve hedeflenen yüzde 5.3'e gerilemesini öngörüyoruz" dedi. Şimşek, 2013'te öngörülen vergi artışının zamlarla sağlanmayacağını belirterek, "Açık ve net altını çiziyorum, yeni zamlar gündemde değil" dedi.