Hasta yakınlarına sadece 25 liraya ''5 yıldızlı'' otel

Bursa'nın Yıldırım Belediyesi'nin, şehir dışından gelen ve kalacak yerleri bulunmayan hasta yakınları için yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Hasta Yakınları Oteli, 36 odası ve 5 yıldızlı konforuyla 3 yıldır hizmet veriyor.

Hasta yakınlarına sadece 25 liraya ''5 yıldızlı'' otel
Hasta yakınlarına sadece 25 liraya ''5 yıldızlı'' otel
GİRİŞ 15.01.2013 12:30 GÜNCELLEME 15.01.2013 12:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinin ''hastaneler bölgesi'' olarak bilindiğini belirterek, Hükümet'in sağlık alanındaki büyük reformlarına yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

Sağlık konusundaki yatırım ve düzenlemelerle, devlet hastanelerindeki ve eczanelerdeki kuyrukların bittiğini, bütün vatandaşların istediği hastanede muayene olabildiğini hatırlatan Keskin, ''Sağlıkta çok güzel reformlar yapıldı. ABD bile Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı reformları uygulamaya çalışıyor'' dedi.

Belediye olarak bu çalışmalara katkı koymak için sağlık alanında birçok hizmet verdiklerini anlatan Keskin, ''Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi'nde ücretsiz sağlık hizmetlerini devam ettiriyoruz. Ayrıca saha taramaları yapıyoruz. Son dönemlerde meme kanseri konusunda bazı derneklerle büyük çalışmalarımız oldu'' diye konuştu.

İlçelerinde Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Diş Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve bazı özel hastanelerin bulunduğunu vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:

''Arkadaşlarla hastaları ziyarete gittiğimizde duvar diplerinde hasta yakınlarının uyuyakaldığını görüyorduk. Battaniyelere bürünmüş, perişan bir vaziyette oralarda sabahladıklarına şahit olduk. Bu duruma çok üzülüyorduk. Buraya Hasta Yakınları Oteli yapalım ve hasta yakınları burada kalsınlar diye düşündük. Neticede yaklaşık 100 yataklı, birçok süit odası bulunan, 5 yıldızlı otel konforunda, yap-işlet-devret modeli ile belediyeden para çıkmaksızın arsamızı kat karşılığı vererek Hasta Yakınları Oteli'ni yaptırdık. Otelimiz 3 yıldır hizmet veriyor ve hiç bir aksama olmadı.''

Otelin, model bir proje olduğunu dile getiren Keskin, hasta yakınlarının, hastasının tedavi gördüğü sağlık kuruluşunun başhekiminden getireceği konaklama formuyla otelde kalabildiklerini anlattı.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısında bulunan ve 800 metrekare alana inşa edilen Hasta Yakınları Oteli'nde 36 oda bulunuyor.

İki yataklı standart ve çift kişilik yataklı olmak üzere 3 tipte hazırlanan odaların içinde plazma, buzdolabı, oturma grupları ve yataklar bulunuyor.

Hasta refakatçilerinden kişi başına günlük 25 lira ücret alınırken, diğer müşteriler günlük 90 lira ödüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Erdinç 5 yıl önce Şikayet Et
    iki kişi doktordan imzalı kağıt almasına rağmen 115 lira indirimli fiyat verdiler, tek kişi normal 115 hastane indirimli 75 lira. öğretmen evi bile daha uygun, ne anlamı var hasta yakınları oteli denmesinin. 15.01.2019
    Cevapla