CHP'li Ensar Öğüt Kızılay'dan yardım istedi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hayvan pazarında çiftçilerin sorunlarını dinleyerek Kızılay'dan saman yardımı istedi.

CHP'li Ensar Öğüt Kızılay'dan yardım istedi
CHP'li Ensar Öğüt Kızılay'dan yardım istedi
GİRİŞ 13.01.2013 14:35 GÜNCELLEME 13.01.2013 14:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP İl Başkanı İlimdar Senem, il ve ilçe yönetimi ile hayvan pazarını gezen Milletvekili Ensar Öğüt, şiftçilerle sohbet etti. Sabah saatlerinde çevre yolu üzerindeki hayvan pazarına gelen Öğüt, Doğu Anadolu'da hayvancılık yapan besicilerin durumunun vahim olduğunu, bundan dolayı bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Ot ve saman fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çiftçilerin perişan olduğunu işaret eden Ensar Öğüt, şunları söyledi:

"Son yıllarda yaşanan ithal hayvan, et, dışarıdan getirilen arpa, buğday, Türkiye'yi ot ve samana muhtaç etti. Ot ve samanı olmayan besiciler hayvanlarını besleyemediği için eksi 23 derecede dışarıya terk ediyorlar. 'Yaşarsa yaşasın, yaşamazsa kurt yesin' diyorlar. Ben buradan hükümete ve bakana çok seslendim. Ancak hükümet bunlara kulaklarını tıkadı, köylüyü perişan etti. 2 ineğini satan 1 ton saman alırken, şimdi 4 ineğini satarak 1 ton saman ancak alabiliyor. Şimdi burada bir kampanya başlatıyor ve diyoruz ki; Tarım bakanı hiç ilgilenmiyor, Sayın Başbakan Türkiye'ye hiç gelmiyor, uçaktan hiç inmiyor. Biz ümidimizi bunlardan kestik. Artık tek ümidimiz Türk Kızılayı ile insan ve hayvan sevgisi olan kuruluşlarda. Bizim bahara kadar hayvanları besleyebilmemiz için samana ve yeme ihtiyacımız var. Türk Kızılay'ı nasıl olsa insanlara ve canlılara yardım ediyor. Hayvanlarda canlı olduğuna göre bunlara da yardım etsinler. Afrika'daki, yurt dışındaki insanlara yardım ediyor. Kendi insanlarına niye yardım etmiyor. Biz burada sınırda bekçilik yapıyoruz. Bu insanlara aslında maaş bağlamak gerekir."

Hayvan severlerede seslenen CHP'li Öğüt, "Hayvan sevmek; kedi- köpek sevmek değil. Gelsin burada görsünler. İnsanları besleyen inekler, tosunlar bütün hayvanlar var. Gelsin burada hayvan pazarında aç susuz olan hayvanları görsünler. Artık hükümeti ve Tarım Bakanlığı'nı tanımıyoruz."

Hayvan pazarında bulananlar da Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarının kendilerine ot ve saman yardımında bulunmalarını istedi. Hayvan pazarında saatlerce dolaşan Ensar Öğüt, üşüyünce gittiği kahvehanede ayakkabılarını çıkartarak sobanın karşısında ayaklarını ısıtmaya çalıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • alaattin bey 11 yıl önce Şikayet Et
    tebriklerrrrr. sayın ensar ögüt.ben bir akp delegesi olarak seni yürekten kutluyorum.helal olsun senin gibi bir vekile.ateş düştügü yeri yakar derler.bir süt üreticisi olarak ateşte uçuşan kelebekler gibiyiz.bittik perişan olduk.saman 1.2 tl 50 kg yem 47 tl.kahvehanede bir kücük cay bardagı cay 50 kr.sermayesi su çay bir kesme seker.ben sütün litresini 80 krs a veriyom.bir litre den kac cay bardagı çıkar bilmiyorum.ve bunun yemi samanı veteriner hizmetleri elekrigi suyu işciligi v.s.aklı başında bir tarım bürokratı bunu hesaplasın ondan sonra ayarlama yapsınlar.yazıklar olsun diyorum
    Cevapla
  • ahmet akpinar 11 yıl önce Şikayet Et
    :))). chp ardahan milletvekili ensar öğütün işi gücü ot-saman-inek döngüsü içerisin de başka işin yokmu vekil bey ? dış politika diyorum uzay diyorum göktürk 2 diyorum anladınn..
    Cevapla