İnternetten 'doğal' narenciye sepeti!

Antalya'nın Finike İlçesi'nde, tat ve aromasıyla ünlü Finike portakalını dalından tüketiciye ulaştırmak amacıyla internet üzerinden alışveriş hizmeti başlatıldı.

İnternetten 'doğal' narenciye sepeti!
İnternetten 'doğal' narenciye sepeti!
GİRİŞ 13.01.2013 11:59 GÜNCELLEME 13.01.2013 11:59

Firma sahiplerinden Mete Apaydın, narenciye çeşitleri siparişi verildiğinde dalından toplanarak, hiçbir işleme sokulmadan ve doğal kokusunu kaybetmeden özel ambalajıyla tüketiciye ulaştırıldığını söyledi.

Mete Apaydın, yıllarca çiftçilikle uğraşan dedelerinin satış şeklini değiştirip internet ortamına taşıdıklarını söyledi. Apaydın, bu sayede Finike portakalı lezzetini Türkiye'deki herkese tattırtmak istediklerini anlattı. Finike portakalının herkes tarafından bilindiğini, ancak pazarlama konusundaki sıkıntılar nedeniyle herkesin bu lezzeti tatmadığını anlatan Apaydın, "Bu lezzeti, dalından toplayarak son tüketiciye doğal haliyle tattırmak istiyoruz" dedi.

Finike Ovası'nın mükemmel mikrokliması, alüvyon toprak yapısı ve harika su kaynakları sayesinde dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştirildiği en verimli tarım toprağı olduğunu dile getiren Apaydın, internetten satışa başlandıktan sonra yurt içi ve yurt dışından bazı müşterilerin kendilerine ulaşarak yakınlarına narenciye ürünlerinden oluşan hediye sepeti gönderilmesini istediklerini bildirdi. 8 gün önce başlattıkları uygulamanın kısa sürede büyük rağbet gördüğünü söyleyen Apaydın, yaklaşık 500 kişinin internet ya da telefonla kendilerine ulaştığını ve portakal ya da diğer narenciye ürünleri siparişi verdiklerini söyledi.

Kendi bahçelerinde yetişen portakal, limon, mandalina, greyfurt, nar, kamkat (portakalın minyatürü) çeşitlerinin sipariş verildikten sonra bahçeden toplandığına dikkati çeken Apaydın, talep edilmesi halinde tüm meyvelerin bulunduğu karışık sepete narenciye çeşitlerinden hazırlanan kurabiyeler ve reçellerin de kargo yoluyla tüketiciye ulaştırıldığını söyledi.

KAYNAK: DHA