İllere göre ticari taksi plaka fiyatları!

Geçtiğimiz yıl en çok kazandıran yatırım aracı borsa olurken onu taksi plakası izledi. Taksinin bir borsası yok. Fakat neredeyse bir borsa kadar düzgün işliyor. Çeyrek plaka satan bile var... İşte bazı illere göre ticari taksi plaka fiyatları:

İllere göre ticari taksi plaka fiyatları!
İllere göre ticari taksi plaka fiyatları!
GİRİŞ 07.01.2013 19:14 GÜNCELLEME 07.01.2013 19:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Borsa yüzde 52.5, taksi yüzde 23.1, dolar yüzde 5.80, euro ve altın ise yüzde 0.26 arttı. Bir başka deyişle güvenli liman kabul edilen altın yatırımcının avucunda erimiş. Borsa ise bütün dünyanın en iyi kazananı oldu.

Taksinin bir borsası yok. Fakat neredeyse bir borsa kadar düzgün işliyor. Bu işi yapanlar internet sitelerinde alış fiyatından satış fiyatına ve kiraya verme parasına kadar her şeyi ilan ediyor. Eğer taksi yatırımına karar verdiyseniz pazarlık etme, kandırılma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Biliyorsunuz ki aracı sadece komisyonunu alıyor.

Kimler mi taksicilik yapıyor? Türkiye gazetesinin haberine göre, Gülben Ergen'den tutun Tarık Akan'a kadar birçok ünlünün olduğu gibi, adı duyulmamış ev kadın ları, bir şirkette çalışan arkadaşlar bile taksicilik yapıyor. Bu arada taksilerin fiyatına gelelim.

TAKSİ FİYATLARI 1 MİLYON TL'Yİ GERİDE BIRAKTI

Sıkı durun bugün bir taksi plakasının fiyatı tamı tamına 1 milyon 33 bin lira. Yine sıkı durun, geçen yıl fiyat 860 bin liradan buraya yükseldi. Ev hanımları bir taksiyi nasıl alacak diyorsanız herkesin parasına göre. Eğer plakanın tamamını satın alacak gücünüz yoksa 565 bin liraya yarım hisse alırsınız. Olmadı bir teker de satılıyor. Onun fiyatı da 258 bin lira. Hadi onu da alamadınız. Böl bir tekeri dörde... Tekerde 4 bijon var.

Yani her bir bijon da bin 500 lira. İşte böyle. Diyelim ki yakın arkadaş olan 6 ev hanımının birikmiş biraz parası var. 10 bin 750'şer lirayı koydukları zaman bir bijon alabiliyorlar. 64 bin 500 liraya aldıkları bijonlarının değeri seneye muhtemelen 80 bin lira civarında olacak. Üstelik bijon onlara her ay 258 lira da kira getirecek. İstanbul'un taşı toprağı altın oldukça nüfusu artmaya devam edecek. Bu artış da taksi fiyatlarına yansımayı sürdürecek.

270 BİN LİRA YATIRIMLA AYLIK 2 BİN LİRA KİRA

Taksi yatırımcılığını ciddi şekilde düşünenlerin gelirini daha artırmaları mümkün. Örneğin İstanbul'dan 1 milyon 33 bin liraya taksi alıp ayda 4 bin 600 liraya kiraya vermek yerine Anadolu'ya yönelebilirsiniz. Anadolu'nun bazı kentlerinde taksi plakası fiyatlarıyla, plaka kiralarının orantısı kaybolmuş durumda. Örneğin Trabzon'da plaka fiyatları 270 bin lirayken, aylık kira ise 2 bin liraya ulaşıyor.

TRABZON'DA 3 PLAKAYLA 6 BİN TL GELİR

Yani Trabzon'da 810 bin liraya 3 plaka alıp ayda 6 bin lira kira geliri elde edebilirsiniz. İstanbul'daki taksi yatırımı düşünenlere bir önemli istatistik daha verelim. Taksi plakasını eğer ocak ayında aldıysanız bir sonraki ocak ayına kadar mutlaka kazanıyorsunuz. Plaka fiyatları yıl başından itibaren haziran ayı sonuna kadar düzenli yükseliyor. Ancak temmuz ayında insanların tatile çıkmasıyla birlikte bir miktar düşüyor. Sadece bu bir aylık düşüş ağustos ayında yerini tekrar yükselişe bırakıyor.

FİYATLAR DÜŞÜYORSA KRİZİN HABERCİSİ

Taksilerin fiyatı krizlerin de alarm saati gibi. Örneğin her şeyin güllük gülistanlık göründüğü 2008 yılının başından itibaren kriz plaka fiyatlarına yansımaya başlamış. 2007 yılı sonunda 580 bin lira olan plakanın fiyatı 2009 yılında 415 bin liraya gerilemiş. 2010 yılında ise fiyatlar 'Kriz bitti' dercesine 550 bin liraya fırlamış. Bir başka deyişle 2010 yılında 550 bin liraya taksi alan bir yatırımcı parasını yaklaşık olarak ikiye katlamış.

Buna her ay aldığı yaklaşık 4 bin liralık plaka kirasını da eklediğimizde 100 bin lira daha cebine koyduğunu görüyoruz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    farklı ılden alınan taksı plakası bulundugu yerde calsıır mı
    Cevapla
  • Ziyaratçi 11 yıl önce Şikayet Et
    görünüşe göre en karlısı....hatay plakası.... 1 tane istanbul plakası 1.033.000 getirisi 4600'ken,50 bin tl'ye 50 tane hatay plakası al aylık 5000 tl getirisi olsun...tabi istanbul plakası boşta kalmaz birde öyle br durum var...
    Cevapla
  • FUAT KOCA 11 yıl önce Şikayet Et
    zengin kdv vermemek için plakada parasını saklıyor. burada alış satış ucuz olduğu için suni prim yaptığı için zenğin alıp satıyor.çalışan şöförler kobay oluyor.plaka esnafın elinde değil.
    Cevapla
  • FUAT KOCA 11 yıl önce Şikayet Et
    süpekülatif artış. bijon çeyrek diye satılanlar elde bir evraktan ibaret aslında olmayan plaka satılıyor.inanın o tip alanlar plakasını sorsun yok.bu olay saadet zinciri ğibi.maalesef belediye birkaç galerinin elinde oyuncak olmuş.
    Cevapla
  • Yıldız Melek 11 yıl önce Şikayet Et
    durmazsanız durdururlar ! .çok ileri gidildi çook. ev satın almak isteyenler dosya parasını düşünürken %18 kdv de neyinnesi ..çok ileri gidildi çook. herşeyin bi kararı vardır aşarsan ya gidersin ya düşersin böylece alternatif kalmıyor demektir. elinde olanın kıymetini bilmezsen ondan da kalırsınız. verilen zama bakın kaşık ucuyla .ama almaya olunca kepçe küçük gelir... nezaman rahat gün göreceğiz.insanlar bi ev alayım diyor onu zorla aldırmıyorsunuz yaaaa bi iş kurayım diyor ona göz dikiyorsunuz,olmaz olmaz olmaz noktalatmayın kendiniz heyyyy akp ..eee nasıl kalkınacağz. hep size hep size olunca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle