Kış ortasında çilek hasadı

Bartın'da bir girişimcinin Hindistan cevizi kabuğu ve liflerinden elde edilen malzemeyle oluşturduğu 4 dekarlık topraksız tarım serasında törenle ilk çilek hasadı yapıldı.

Kış ortasında çilek hasadı
Kış ortasında çilek hasadı
GİRİŞ 21.12.2012 16:03 GÜNCELLEME 21.12.2012 16:37

Firma Genel Müdürü Hüseyin Çitçi, Bartın Valisi Bülent Savur ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsettar Bayram'ın da katıldığı törende yaptığı konuşmada ilk etapta merkez ilçeye bağlı Topluca köyünde 4 dekarlık bir alanda kurulan topraksız tarım çilek üretim seralarında, 100 bin fide dikimini yapıldığını söyledi.

Mart ayından bu yana sürdürdükleri etüt çalışmaları sonucu Temmuz'da yatırıma başladıklarını ve ilk fideleri Ekim'de diktiklerini kaydeden Çitçi, şöyle konuştu:

''3 etaptan oluşan yatırımın ilk etabında 4 dekar alanda sera kurduk. Merdiven sistemi sayesinde 12 dönümlük alanla eş değer olan seramızda iklimlendirme sayesinde de 12 ay boyunca üretimimiz olacak. Böylelikle bazı aylarda neredeyse hiç bulamadığımız çileği, yıl boyunca pazara sunabilir hale geleceğiz. İkinci fazda 16, üçüncü fazda 70 dekar alana çıkaracağımız üretim alanımızı birkaç yıl içinde 200 dekara çıkarmayı hedefliyoruz. Topraksız tarım sisteminde, toprak yerine geçecek Hindistan cevizi kabuğu ve liflerinden elde edilen malzeme kullandık. En gelişmiş teknoloji olan basınca duyarlı sulama sistemi bulunan seramızda 100 bin fideyi aynı anda ve aynı miktarda sulayabiliyoruz''

Bartın Valisi Bülent Savur da tesisteki ilk hasadın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek ''Çileği ile meşhur olan Bartın'da böyle bir yatırım bizleri mutlu etmektedir, gururlandırmaktadır. Kamu olarak elimizdeki gücü sizin için harcamaya hazırız. Kazasız, hastalıksız bol ürünler ve bol kazançlar diliyorum'' diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Rıdvan Karataş'ın yaptığı duanın ardından Vali Savur, seradan ilk ürünü toplayarak tadına baktı.

Törene Prima Tarım A.Ş. sahibi Tolga Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ve firma çalışanları katıldı.

 

KAYNAK: AA