İtalyan Calligaris 1 günde 5 mağaza açtı!

Dünya çapında dekorasyon trendlerini belirleyen binlerce ürünüyle Şangay'dan Montréal'e New York'tan Milano'ya kadar 90 ayrı ülkede faaliyet gösteren İtalyan Mobilyacısı Calligaris 1 Günde 5 Mağaza Açtı.

İtalyan Calligaris 1 günde 5 mağaza açtı!
İtalyan Calligaris 1 günde 5 mağaza açtı!
GİRİŞ 05.12.2012 14:29 GÜNCELLEME 05.12.2012 14:29

Dünya çapında dekorasyon trendlerini belirleyen binlerce ürünüyle Şangay'dan Montréal'e New York'tan Milano'ya kadar 90 ayrı ülkede yüzlerce şehirde evine özen gösterenlerin birinci tercihi haline gelen Calligaris, Türk tüketicilere kategorisindeki en iyi fiyatlarla çağdaş yaşam alanları yaratmanın yollarını sunuyor.

Calligaris firması, doksanlı yılların sonundan bu yana, diğer kardeşi Walter'in ailenin diğer işlerine yönelmesinden sonra Alessandro Calligaris'in yönetiminde yeniden yapılandırıldı.

2007 yılından bu yana Louis Vuitton Grubunun da sahibi olan L-Capital'in de %40  ortağı olan Calligaris 90 ülkede her yıl 100 den fazla mağaza açarak tüketiciye aynı standart ve kalitede ulaşıyor.

Türkiyede 2000'li yıllara kadar sınırlı olarak dağıtılan Calligaris 2011 ortasından bu yana Xuma Design'ın üstlendiği ülke distribütörlüğü ile İstanbul'da Etiler, Masko, Modoko, Kalamış ve Florya,  Antalya da bir tane olmak üzere 6 monobrand mağazada masa-sandalyeden oturma gruplarına, yatak odalarında aydınlatmaya kadar uzanan geniş ürün gruplarıyla tüketicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Calligaris özellikle 2008 yılından bu yana marka değerini artırma yönünde konumlandırma çalışmalarına ağırlık vermiştir. Buna paralel olarak İtalya ve tüm dünyada satış anlayışını yenilemiş ve direk tüketiciye giden mağazacılık konseptini benimsedi.

Yeni perakendecilik anlayışında monobrand mağazacılık ve shop in shop konsepti doğrultusunda 2008 yılında Milano amiral mağazası açtı.

2012 bu anlamda tüm dünyada Calligaris için önemli bir yıl oldu. Fransa, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'de önemli yatırım projeleri yapılarak mağazalar açtı.

Roma, Paris, Lyon, New York, Shanghai ve Seoul mağazalarına ek olarak Paris'in en önemli merkezinde  ikinci amiral mağazası açıldı. Bunlara eşlik eden Bordeaux, Marseille, Miami, Washington, ve Montreal mağazaları markanın uluslararası arenadaki konumunu güçlendirerek pekiştirdi.

İstanbul'da 24 Kasım 2012 de açılışı gerçekleştirilen 5 mağaza ve Antalyadaki 6.mağaza ise Calligaris için Türkiyenin önemini ortaya koymakta ve 1 yılda 6 mağaza açarak yeni bir rekor kırdı.

KAYNAK: HABER7