CeBIT Eurasia ve Sinerji için geri sayım başladı!

Bu yıl onüçüncüsü düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 29 Kasım 2012 Perşembe günü açılıyor!

CeBIT Eurasia ve Sinerji için geri sayım başladı!
CeBIT Eurasia ve Sinerji için geri sayım başladı!
GİRİŞ 28.11.2012 16:40 GÜNCELLEME 28.11.2012 16:40

Ana sponsor Türksat A.Ş., "Uydu-Uzay" konseptiyle katıldığı fuarda, Astronot Eğitim Partalı'nı tanıtacak!

Zirve Sponsoru Türk Telekom "Bulut Güvenlik" temasına ağırlık verecek.CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında 4 gün boyunca, 4 bakanı ağırlaması beklenen etkinliğin, ana teması, "Akıllı Kentler" olacak. Zirve, sektörün en üst düzey temsilcilerini ağırlayacak.Sosyal medyayı en etkin kullanan belediyeler arasında yapılan araştırma sonucu "Türkiye'nin ilk 10 Trend Topic Belediye Başkanı" açıklanacak.Fuar süresince "Yeryüzü Derneği" işbirliği ile, e-atık toplama kampanyası düzenlenecek.Ülke genelinde belediyelerin de katılımcı olduğu fuarın bu yılki uluslararası partneri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT

Sinerji Zirvesi, 29 Kasım 2012 Perşembe günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılacak.

30 Kasım 2012 Cuma günü ise "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Kentler" konulu toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, 1 Aralık 2012 Cumartesi günkü "Türkiye'de Medya ve İletişim" konulu konferansa ise Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış'ın katılımı bekleniyor. Aynı gün içinde, 'Bilişim ve Teknolojide Yeni Arayışlar' konulu panele Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün konuk olarak davet edildi.

1 Aralık 2012 Cumartesi günü Trend Topic Belediye Başkanı Ödül Töreni düzenlenecek. "Trend Topic Belediye Başkanı" isimli araştırma sonuçlarına göre 94 ilçe belediye başkanı arasından "Sosyal Medyada En Çok Olumlu Tepki Alan 10 Belediye Başkanı" belirlendi. Listeye giren Belediye Başkanlarımıza ödülleri, Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu olan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nde takdim edilecek. (Detaylı bilgi: www.SosyalMedyadaEniyi10.com)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in davet edildiği "Fatih Projesi ve Eğitimde Bilişimin Önemi" konulu toplantı, 2 Aralık 2012 Pazar günü yapılacak.

CeBIT BİLİŞİM EURASIA'NIN 2012'DEKİ ULUSLARARASI PARTNERİ "KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ"

Geçtiğimiz yıl 17 farklı ülkeden katılımcı, 85 farklı ülkeden ziyaretçi ağırlayan Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji, İletişim ve Haberleşme Platformu, CeBIT Bilişim Eurasia'ya katılımcı ülke sayısı 17'den, 22 katılımcı ülkeye çıktı. CeBIT Bilişim Eurasia  ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nin Uluslararası CeBIT Partner'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Bu işbirliğinin, Kuzey Kıbrıs'la bilişim alanında karşılıklı yatırım ve işbirliği yapmak isteyen tüm ulusal ve uluslararası firmalar için önemli bir fırsat sunması bekleniyor.

GELECEK BİLİŞİM İLE GELECEK VE HERKES İÇİN BİLİŞİM... GELECEĞİN AKILLI KENTLERİ ŞAŞIRTACAK.

CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yılda "Akıllı Yaşam Konseptleri" ve "Akıllı Belediyelerde Yaşam" temasının öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye'nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye'nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak.

Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak. Proje kapsamında Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, CIS ülkelerinden ve ülkemizin genelinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden il özel idarelerinden sorumlu yöneticileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini, belediye başkanları, belediye başkan ve yardımcıları, bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.

"FATİH EĞİTİM PROJESİ" ÖZEL BÖLÜMÜ;

Türkiye'nin en büyük eğitim projelerinden biri olan Fatih Projesi bu yıl, hem fuar alanında hemde seminer ve konferanslar ile yine gündemde olacak.  Proje kapsamında Donanım ve Yazılım Altyapısı,  Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Etkin BT Kullanımı, Eğitim araçları ve Teknolojileri, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımı gündemlenecek.

YAZILIMCILAR ÖZEL BÖLÜM;

Bu tematik alanın ana amacı katılımcı ERP şirketlerinin el ele çalışması ile Türkiyede ERP pazarının gelişmesini sağlayıp Türk Sanayi Üretiminde çağdaş teknik ve yazılımların kullanılmasını artırarak uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak. Tüm detayları düşünülmüş komple bir çözüm paketi CeBIT  - Deutsche Messe'den tarafından finansal destek verilerek sunulmaktadır Sektörde önce giden ERP ürün ve çözümleri sergilenirken, ziyaretçiler, ERP/İş yazılımları alanındaki arayışlarını ve değerlendirmelerini tek bir çatı altında gerçekleştirme şansı buluyor olacak. Ürün tanıtımları, bire bir görüşmeler ile tematik alan "ERP-Area", bu yıl yine fuarın gözdesi olmaya aday..

TEKNOKENTLER ÖZEL BÖLÜMÜ;

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ TEKNOKENT'LERE CeBIT  - DEUTSCHE MESSE'DEN DESTEK!

Bu bölüm içerisinde, fuara katılacak firmalara tüm detayları düşünülmüş komple bir çözüm paketi CeBIT  - Deutsche Messe'den tarafından finansal destek verilerek sunulmaktadır. Gün boyu sizlere ve misafirlerinize servis verecek özel bir hostesiniz olacak ve tarafımızca sağlanacak ücretsiz catering hizmetinden faydalanabileceksiniz. Özel toplantılar yapmak istediğinizde bölüm içerisinde bulunacak toplantı odalarını kullanma imkanına sahip olacaklar. Hem görünüm olarak hem imkan olarak büyük firmaların fuarda sahip olduğu tüm imkanlar TEKNOKENT firmalarının kullanımına sunuluyor.

TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ (TBD) - CEBIT  (DEUTSCHE MESSE) İŞ BİRLİĞİ İLE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA DESTEK!

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, Türkiye'nin büyümesini sürdürülebilirliği ve genç nüfusun iş sahibi olması için  Bilişim ve İnternet Teknolojilerini  etkin kullanması zorunlu olduğuna inanıyoruz.  Türkiye'de Bilişim ve İnternet Teknolojilerini kullanarak Girişim ve İnovasyon Hareketi başlatılması inancındayız. TBD olarak CeBIT Sinerji Zirvesi'nde Türkiye'nin Genç Girişimci ve Yenilikçi gençlerinin katılımlarıyla forumlar düzenleyerek, Engelli Vatandaşlarımızın aktif iş gücüne katılmaları amacıyla, Deutsche Messe  iş birliği ile  paneller, konferanslar, seminerler organize edeceğiz. Türkiye'de bir sinerji oluşturulmasına katkıda bulunacağız.

DOĞADA ATIK OLMAZ, BİLİŞİMDE DE OLMASIN! /CEBIT BİLİŞİM EURASİA E-ATIK TOPLAMA KAMPANYASI

CeBIT Bilişim Eurasia, 29 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleşecek organizasyon süresince Yeryüzü Derneği ve CeBIT  (Deutsche Messe)  işbirliği yedinci holdeki E-Atık standında ziyaretçilerinden gelecek elektronik atıkları toplayıp fuar sonunda geri dönüşüme gönderiyor.

Elektronik atıkların içerdikleri tehlikeli ve toksit maddelerin toprak ve su kirlenmesindeki etkisine dikkat çekmek için düzenlenen kampanyada,  katılımcılar ev ve işyerlerinde atıl durumda olan cep telefonu, şarz cihazı, ütü ve tost makinesi gibi elektrikli cihazlar, fotoğraf makinesi, floresan lamba, monitör ve bilgisayarları standa teslim ederek katılabilirler.

Fuar süresince devam eden etkinliğe katılanlar,  sürdürülebilir ekolojik yaşama sağladıkları katkı için organik sebze tohum ve fidesi, meyve ağacı yetiştirebilecekleri tohum topu ve sembolik çeşitli hediyeler verilecektir.