Ucuz bal satanlara ağır suçlama!

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, televizyonlarda, reklamlarda ucuz bal satışı yapan firmalara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ucuz bal satanlara ağır suçlama!
Ucuz bal satanlara ağır suçlama!
GİRİŞ 20.11.2012 12:42 GÜNCELLEME 20.11.2012 12:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçen yıl ürünleri analiz edilen ve ''sahte bal'' satışı yapan 5 firmayı deşifre ettiğini anımsattı.

Bazı medya organlarında bal reklamlarının sürdüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

''Televizyonlarda, reklamlarda ucuz bal satışı yapanlara itibar edilmemeli. Bu tür şeyler tüketiciyi mağdur ediyor. Doğrudan satış yapan bu firmaların sattığı ürüne bal demek doğru değil. Birlik olarak yaptığımız analizlerde sonucu olumsuz çıkan firmaları bakanlığa bildirdik. Denetim gibi bir görevimiz yok ama bal dışı ürünlerle ekmeğimizin paylaşılmamasının mücadelesini veriyoruz. Üretici olarak hak ve hukukumuzu arıyoruz.

Tüketiciler güvendiği, bilenen markalardan ürün almalı. Doğrudan satış yapan bu firmalar, sattıkları ürün bal olmadığı için bu fiyata bile çok büyük paralar kazanıyor. Raf parası vergi ödemiyorlar. Tüketicilerimiz, reklamla eve teslim satış yapanlara tüketici itibar etmesin. Market raflarında satılan ürünün muhatabını bulmak kolay. Doğrudan satış yapan firmalarda sorumlusu aranınca bulunmuyor.''

-''Üreticiden bal almadan bal satıyorlar''-

Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici ise ucuz bal reklamı yapan bazı firmaların üreticiden bal almadan satış yaptığını savundu.

Firmaların Türkiye'nin değişik yerlerinden bal aldıklarını söylediklerini ifade eden Ekici, ''Bu tür satışlar ilk başladığında organik bal, çiçek bal, kovan balı denilerek 1 kilosu 100 liraydı. Sonra bir bir artırdılar. Reklamlarda '270 liralık ürün sadece 110 lira' diyorlar. Kandırmaca değilse 270 liralık ürünü bu fiyata nasıl satıyorlar. Yanında 70 liralık polen veriyorlarsa balın kilosu kargo ücreti düşüldüğünde 5 liraya geliyor. Tüketicinin kilosu 5 TL'ye satılan balı sorgulaması lazım. Vatandaşlar bal yerine glikoz alıyorlar'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • HASAN UYGUN 11 yıl önce Şikayet Et
    maliyeti türt milletine . glikoz madem bu kadar zaralı kullanın alanlarını sınırlamak bu kadar zormu, bu devlet bunu yapamıyacak kadar aciz mi devletin denetleme kurumlarının calışması için illa ihbara mı dayalı olmalı, niye bu devletin kurumu çalıştırılmıyor, kullanmış oldugumuz sağlıksız tüm gıda maddeleri, ileride sağlıgımıza etkileri ve buna bağlı olarak sağlıksız bir toplum ile ilaç kullanımının artması etkileri kime
    Cevapla
  • hacı murat 11 yıl önce Şikayet Et
    tarım bakanlığı ve sağlık bakanlığı neden vardır..... malesef hala devam eden bal reklamları ile insanlar kandırılıyor ve bu iki bakanlık ta uyuyor.
    Cevapla
  • yasar ates 11 yıl önce Şikayet Et
    vay vay vay. demekki ekmeğiniz paysaşılması sesiniz cıkmayacak. milletin ne yediği umrunuzda değil, helal olsun size.
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    üreticiler güvenli firmaları açıklasınlar. madem amaç üreticiyi korumak ise üretici birlikleri güvenli firmaları ilan yoluyla açıklamalıdırlar. bana göre bu yöntem devletin açıklamasından bile etkili bir yöntemdir.
    Cevapla