Türkiye'de 12 bin Toyota'ya servis gözüktü

Japon otomotiv devi Toyota, dünya çapında yaklaşık 2.8 milyon aracı direksiyon ara mili ve su pompası gibi parçalardaki aşınmaların kontrolü için geri çağırdı. Bu karar, Türkiye'de de 12 bin 65 aracı kapsayacak...

Türkiye'de 12 bin Toyota'ya servis gözüktü
Türkiye'de 12 bin Toyota'ya servis gözüktü
GİRİŞ 15.11.2012 08:14 GÜNCELLEME 15.11.2012 16:59

Bu yıl dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanını yeniden eline geçiren Toyota, yeni bir geri çağırma kampanyası daha başlattı. Direksiyon milinde ve su pompasında oluşan bazı yıpranmalarla ilgili şikayetler alan Toyota, gecikmeden tüm dünyada 2.77 milyon aracı geri çağırmaya karar verdi.

Bu araçların yaklaşık 1.5 milyon adedinin Japonya, 670 bin adedinin Amerika ve 496 bininin de Avrupa'da olduğu belirtiliyor. Geri çağırma operasyonunun büyük bölümünü Prius modelleri olmuştururken, aralarında 2000-2006 yılları arasında üretilmiş Corolla modelleri de bulunuyor.

Şirket, bu problemin kaza riski taşımadığını kaydederken, uzmanlar, söz konusu geri çağırmanın şirketin imajına bir zarar vermeyeceğini ifade ediyor.

İşlem ücretsiz olacak

Türkiye'de ise bu operasyonun kapsamına 12 bin 65 aracın girdiği açıklandı. Toyota Pazarlama A.Ş tarafından yapılan açıklamada direksiyon ara milinin kontrolü için bazı araçları kapsayan bir servis kampanyası düzenlendiği, direksiyon ara mili dişlerindeki aşınma ihtimalinin, ses yapabildiği belirtiliyor.

Açıklamada, kampanya kapsamında 2002-2008 yılları arasında üretilen bazı Avensis model araçların yer aldığı, Türkiye'de bugüne kadar söz konusu problemle ilgili herhangi bir şikayet bulunmadığı da belirtildi. Tamamen kontrol amaçlı ve önleyici nitelikte olan bu kampanya için müşterilerin en kısa zamanda yetkili servislere davet edileceği ifade edilirken, işlemlerin yaklaşık 1 saat süreceği ve ücretsiz gerçekleştirileceği de vurgulandı.