Sosyal medya ve dijital pazarlama zirvesi yapıldı

Vodafone Türkiye platin ana sponsorluğunda düzenlenen Digital Age Summit 2012'de sosyal medya ve dijital pazarlama stratejileri tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.

Sosyal medya ve dijital pazarlama zirvesi yapıldı
Sosyal medya ve dijital pazarlama zirvesi yapıldı
GİRİŞ 18.10.2012 16:04 GÜNCELLEME 18.10.2012 16:04

Vodafone Türkiye'nin açıklamasına göre, ''Dijital Yaratıcılık'' temasıyla düzenlenen zirvede dünyanın çeşitli bölgelerinden medya ve dijital pazarlama uzmanları katılımcılarla buluştu.

Digital Age Summit'in açılışında Vodafone Türkiye Pazarlama İletişimi ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, bugün dünyada 5,9 milyar insanın mobil telefon kullandığını ve bunun 1,1 milyar adedinin akıllı telefon olduğunu belirtti.

Keçeci, şunları kaydetti:

''Bu rakam, mobil telefonun bir yaşam formu haline gelmesi bakımından oldukça çarpıcı. Üstelik internet bağlantılı mobil cihaz adedinin 2016'ya kadar 10 milyarı geçmesi bekleniyor. Yine 2016 yılında mobil data trafiğinin 130 eksabayta ulaşması öngörülüyor. Bu 33 milyar DVD, 813 katrilyon kısa mesaj anlamına geliyor.

Yani 4 yıl içinde 7,3 milyar olması öngörülen dünya nüfusundan 3 milyar adet fazla internet bağlantılı mobil cihaz olacak. Bu noktada bizler mobil iletişim sektörünün ne denli stratejik görevler ile hem bugününü hem de yarınını planlamak durumunda olduğunun farkındayız. Diğer bir deyişle 'dijital çağ bizden ne bekliyor' sorusunun yanıtını detayları ile biliyoruz.''

Vodafone olarak dünyanın farklı coğrafyalarında edindikleri tecrübe ve bilgi birikimini Türkiye'ye yansıttıklarını, müşterilerinin ihtiyaçları karşılayacak, hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler geliştirdiklerini ifade eden Keçeci, mobil teknolojilerin önayak olduğu hızlı dönüşümünün, müşterilerimiz için, hayatlarına değer katacak şekilde ulaşılabilir kılma hedefiyle çalıştıklarını, gerek reel içeriğiyle gerekse de artık yeni tanımıyla dijital kalkınmaya da destek sunduklarını dile getirdi.

Keçeci, ''Global vizyonumuzda olduğu gibi Türkiye;de de odağımız müşteri deneyimi. Bu odağın bize son rakamsal verisi, abonelerimiz bazında geçen senenin ilk çeyreğine göre akıllı cihaz penetrasyonunun iki katına çıkması ve veri trafiğinin ise 2 katına yakın artması.

Dolayısıyla kısa vadeli olarak dijital çağın bizden beklentisinin, en ileri teknolojileri müşterilerimize en kitlesel şekilde sunmak ve günden güne artan data trafiğinin ihtiyacına yanıt vermek tüm bunlar ile Türkiye;de en üst seviye ve kalitede mobil iletişim deneyimini yaşatma olduğunu görüyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA