Turkcell telefonla cüzdanı birleştirdi

Eğlenceden eğitime, medyadan otomotive her sektörde yaşanan dijital dönüşüm, alışveriş ve ödeme alışkanlıklarını da etkisi altına alıyor.

Turkcell telefonla cüzdanı birleştirdi
Turkcell telefonla cüzdanı birleştirdi
GİRİŞ 18.10.2012 15:29 GÜNCELLEME 18.10.2012 15:29

 Geçtiğimiz aylarda MasterCard tarafından yapılan MasterIndex araştıması Türkiye'nin yüzde 23'ünün internet üzerinden alışveriş yaptığını ortaya koyuyor. Mobil finans alanında yaşanan gelişmeler ise, bu süreci hızlandıran en önemli katalizör.

Türkiye'de mobil finans çözümlerinde öncü rol üstlenen Turkcell, bu kez "dünyanın en gelişmiş mobil cüzdan çözümü" diye tanımladığı Turkcell Cüzdan ile sektördeki tüm "katalizör"ler arasında adını bir anda en tepeye yazdırmayı başardı.

Alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirmeye aday bu yeni servise ilişkin ayrıntıları Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar'a sorduk:

Turkcell Cüzdan ile oldukça iddialı bir mobil finans servisi sunuyorsunuz. Bu servisin içeriği nedir?

Turkcell Cüzdan; kredi kartı numarası yerine cep telefonu numarası ile alışveriş, cepten temassız ödeme, cepten cebe para transferi, cepten fatura ödeme, paket satın alma kişiye özel alışveriş fırsatları gibi pek çok özelliği tek bir platformda toplayan bir Turkcell servisi. Dünyada, mobil ödeme, mobil bankacılık ve mobil sadakat programları alanında ihtiyaç duyulan tüm teknolojik altyapıyı tek bir serviste bir arada sunan başka bir çözüm yok. Üstelik Turkcell Cüzdan, kredi kartı numarası yerine sadece cep telefonu numarası girerek internette ya da mağazalarda alışveriş yapmaya olanak vermesiyle de dünyada bir ilke imza atıyor.

Cep telefonu numarası ile alışveriş yapabildiğimiz siteler hangileri?

Turkcell Cüzdan'da yer alan ve telefon numarası girerek internette alışveriş yapabilme özelliğine sahip siteler ilk etapta şunlar: Mybilet, 1V1Y, VipDükkan, Yakala.co, BirlikteAlalim.com, HızlıAl.com, Atlas Jet, TeknoSA, Lidyana, Hipsin, Pera Bulvarı, Unnado.com, Cityberry, Tatil.com, Pronto Tour, Turkcell Mağaza, Bavul.com, Bonvagon, Butigo, Jolly Tours, Sun Express, Koçtaş.

Çok yakında aralarında GittiGidiyor, Markafoni, Trendyol, Limango, Bonubon, Maçkolik, Balerin.com, Kliksa.com, Pegasus Airlines, Genpa, Sporcum, Kahve Dünyası ve Hazinem.com'un da olduğu popüler  site de Turkcell Cüzdan'daki yerini alacak.

Cep numarası ile alışveriş dışında Turkcell Cüzdan ile yapabileceklerimizi detaylandırabilir misiniz?

Turkcell Cüzdan'ın marifetlerini 3 başlıkta sıralayabiliriz:

1-     Cepten Ödeme

-        İnternette ödeme: Anlaşmalı internet sitelerinde ödeme seçeneği olarak Turkcell Cüzdan seçilerek hiçbir kart bilgisi paylaşmadan sadece telefon numarası kullanılarak kolay ve güvenli alışveriş yapılabiliyor.

-        Mağazalarda ödeme: Çok yakında anlaşmalı mağazalardaki POSlara sadece cep telefonu numarasını girerek Turkcell Cüzdan'a tanımlı kartlarla kolay ve güvenilir alışveriş yapılabilecek.

-        Temassız İşlem: Telefonu NFC özelliğini destekleyenler temassız ödeme noktalarında cep telefonuyla hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabiliyor.

2-     Mobil Bankacılık

-        Para Gönderme: Turkcell Cüzdan'la hesap numarasına gerek kalmadan istenilen kişinin cep telefonu numarasına 7/24 para göndermek mümkün

-        TL Yükleme:  Oturduğunuz yerden; saniyeler içerisinde dilediğiniz Turkcell hattına TL yüklemek, Turkcell Cüzdan ile çok kolay.

-         Paket Satın Alma: Turkcell'in farklı konuşma, SMS ve data paketleri artık cep telefonunuzdan kolaylıkla satın alınabilecek.

-        Fatura Ödeme: Çok yakında Turkcell Cüzdan'ı kullanarak başta Turkcell faturası olmak üzere birçok anlaşmalı kurumun faturası da cepten ödenebilecek.

3-     Mobil Sadakat Programı

-        Fırsat ve Kuponlar: Turkcell Cüzdan ile  birçok özel alışveriş ve günlük fırsat sitesinin kişiye özel ve lokasyon bazlı teklifleri cepten takip edilip, anında satın alınabilecek.

Turkcell Cüzdan'ı kullanmak isteyenler ne yapmalı?

Banka müşterisi olmasalar bile Turkcell'lilerin Turkcell Cüzdan'a ücretsiz sahip olmaları için CUZDAN yazıp 7777'ye göndermeleri yeterli oluyor. Ardından kullanıcılar cüzdanlarını dilerlerse yükleyebilecekleri nakit parayla dilerlerse de cüzdanlarına ekleyebilecekleri kartlarla kullanmaya başlayabiliyorlar. Turkcell Cüzdan'a para yüklemek için Garanti Paramatikleri ya da Turkcell İletişim Merkezleri (TİM) kullanılabiliyor. Turkcell Cüzdan'a ilk etapta Akbank, Garanti Bankası kartları ile Denizbank ve Yapı Kredi Bankası'nın Mastercard / Maestro logolu temassız kartları eklenebiliyor. TİM'lerde satılan Cep-T Paracard veya Cep-T Neo ön ödemeli kartlarını da Cüzdan'a tanımlayarak kullanmak mümkün.

Turkcell Cüzdan kullanıcıları için bir de sürpriziniz var galiba...

Evet, Turkcell Cüzdan sunduğu basit ve güvenli işlem deneyimiyle Turkcell'lilerin günlük hayatındaki pek çok işlemi kolaylaştırırken, 31 Aralık 2012 tarihine kadar kullanıcılarına hatlarına yükledikleri TL kadar TL de kazandırıyor.

Turkcell Cüzdan için Mastercard ile yaptığınız iş birliği, mobil teknolojiler ve finans sektörü yakınsamasının önemli örneklerinden biri. Taraflar bu iş birliği ile ne kazanacak?

Turkcell olarak biz, günlük hayatımızın önemli bir parçası olan finansal işlemleri müşterilerimize mobilite avantajıyla gerçekleştirebilme fırsatı sunmak için 2005 yılından bu yana aralıksız çalışıyoruz. 

Yoğun çabalarımız, teknolojinin hayata fayda sağlayacağına olan inancımız ve yatırımlarımız sayesinde ülkemizde bu alanda gerçekleşen dönüşümün öncüsü haline geldik. Mobil finansta dünyaya örnek gösterilen ürün ve servisler geliştirmenin, Türkiye'nin mobil finans altyapısını küresel lige taşımanın gururunu yaşıyoruz. 

Hedefleriniz küresel olduğunda iş birliklerinizin ve ürünlerinizin deküresel olarak uygulanabilir olması gerekir.T üm dünyada 250'den fazla ülkede varlık gösteren, 22.000'den fazla banka ile çalışan ve 33 milyondan fazla iş yerinde kabul edilen Mastercard ile iş birliğimiz, bizim küresel hedeflerimizle örtüşüyor. Mastercard  ile yaptığımız iş birliği, bizim için olduğu kadar Mastercard için de önemli bir kazanım anlamına geliyor. Her iki tarafın fayda sağladığı bu birlikteliği, stratejik bir iş birliğine çevirip bölgemizde ve çıkacak fırsatlara göre ilerde başka coğrafyalarda da fırsatları değerlendirmeyi hedefliyoruz.