Kurbanlık alışverişinde yoğunluk yaşanıyor!

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Erzurum'da kurbanlık alışverişinde yoğunluk yaşanıyor.

GİRİŞ 17.10.2012 15:19 GÜNCELLEME 17.10.2012 15:52

Erzurum Hayvan Pazarı'na komşu il ve ilçelerden gelen besiciler, yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sunmaya başladı. Pazarda, besicilerle alıcılar arasında kurbanlık alışverişinde sıkı pazarlıklar yaşandı.

Kurban Bayramı'na kadar hayvan pazarında satış yapan satıcılar, büyükbaş hayvanlarını 4 bin 500 ile 6 bin 500 lira arasında satışa sunuyor. Koyunların fiyatı ise 250 ile 500 lira arasında değişiyor.Kurbanlık alma fırsatı bulan vatandaşlar, pazara getirdikleri araçlarına kurbanlıklarını yükleyerek götürüyor. Pazar alanından kaçan bazı kurbanlıkların ise sahiplerine zor anlar yaşattıkları görülüyor.

Kurbanlık satmak için Karayazı ilçesinden gelen Cevdet Polatoğlu, 3 yıldır beslediği tosunu pazarda 6 bin liradan satışa sunduğunu belirtti.

Polatoğlu, kurbanlık alacakların daha çok hafta sonunu tercih ettiğini belirterek, bazı vatandaşların indirim olacağı düşüncesiyle bayramın ilk gününe kadar beklediğini ifade etti. Yetiştirdiği kurbanlıkları satamadağı durumda indirimli satabileceklerini anlatan Polatoğlu, bu yıl saman fiyatlarının yüksek olduğunu kaydetti.

Çat ilçesinden gelen Metin Kubat da kurbanlık fiyatlarının bu yıl kendilerine göre düşük olduğuna dikkati çekerek, ''Hayvan pazarına 3 gün önce geldim. Elimde bulanan tosunu 4 bin 500 liradan satışa çıkardım. Hayvan satışlarımız şu an biraz durgun ama bayrama doğru hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. Eğer hayvanlarımız satamazsak bayramın ilk günlerini burada geçirebiliriz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL