Savaş korkusu ve ÖTV zammı otomobili uçurdu

İkinci el otomobil almak isteyenler her yıl sonbahar aylarında düşüş yaşandığını bildikleri için oto pazarlarına akın etti. Ancak alıcılar bekledikleri indirimi göremeyince, hayal kırıklığına uğradı.

Savaş korkusu ve ÖTV zammı otomobili uçurdu
Savaş korkusu ve ÖTV zammı otomobili uçurdu
GİRİŞ 07.10.2012 14:52 GÜNCELLEME 07.10.2012 21:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İkinci el otomobil almak için sonbahar aylarını bekleyen alıcılar, bekledikleri fiyat düşüşünü göremedi. Her yaz sonu ikinci el otomobil fiyatlarında gelenekselleşen düşüş, bu yıl ÖTV zammı, 'Suriye ile savaşa girilecek mi?' endişesi ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle gerçekleşmedi.

Satıcılar piyasadan fazla etkilenmezken, ÖTV artışı, yakıt zammı, bir yaklaşan Kurban Bayramı ve 'Türkiye savaşa girecek mi?' endişesi nedeniyle alıcıların kafası karıştı.

YAKIT ZAMMI İKİNCİ EL PİYASASINI ETKİLEDİ

Oto pazarlarının boş olduğunu, piyasanın da kırık olduğunu belirten Yavuz Akdemir bu duruma da benzin ve mazot fiyatlarındaki artış ile ÖTV zammının neden olduğunu iddia etti. Her yılın bu dönemlerinde hareketlilik yaşanırken bu yıl hiçbir hareketlilik olmadığını belirten Akdemir, "Araba satışları durmuş duruma. Bayram geldi, hiç hareketlilik yok." diye konuştu.

'SIFIRLARDA KAMPANYALAR GÜZEL, İKİNCİ ELLER PAHALI

Otomobil almak için pazara gelen Harun Deniz de otomobil fiyatları ile ilgili değerlendirme yaptı. Kurban Bayramı yaklaştığı için fiyatlarda artış olduğunu düşündüğünü belirten Deniz, "Sıfırda da çok avantajlı kampanyalar var. ÖTV'ye zam gelmesine rağmen 'ÖTV bizden' gibi kampanyalar var sıfırlarda. Biz de alıcı olarak ikilemde kaldık. Sıfırlarda güzel kampanyalar var, ikinci ellerde fiyatlar oldukça yüksek." dedi.

Özellikle otomobil satmak için gelen vatandaşlar da durgunluğu Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına bağladı. Kemal Ertugan, pazarda bekledikleri hareketliliğin yaşanmadığını söyledi. Ertugan, bu durgunluğu yaklaşan Kurban Bayramına bağlarken ÖTV zamlarının sadece sıfır otomobillerde etkili olduğunu, ikinci el oto pazarlarını etkilemediğini dile getirdi. Emin Çoban ise bayram üstü bekledikleri alışveriş hareketliliğini göremediklerini belirterek, bunda son ÖTV zammının ve yaklaşan Kurban bayramının etkili olduğunu belirtti.

SAVAŞ ÇIKAR MI ENDİŞESİ HAREKETLİLİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

ÖTV fiyatlarındaki artışın sıfır otomobillere bir iki ay içinde yansıtılacağını belirten galerici Bülent Şengül ise bu nedenle ikinci el otomobil pazarlarında hareketlilik yaşanmasını beklediğini ancak bayramın yaklaşması ve alıcıların 'İleride bir savaş ihtimali olabilir mi olamaz mı?' diye kararsızlık içinde olması nedeniyle beklenen hareketliliğin yaşanmadığını dile getirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Kamil 11 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl iş. hadi diğer sebepleri anladık da savaşa girince ikinci el otomobiller niye artıyor onu çözemedim :)
    Cevapla
  • mustafa akcay 11 yıl önce Şikayet Et
    piyasa 5 6 aydır ölü. 5 6 aydır arac piyasasını takip etmekteyim.çok enteresan bir durum var ikinci el piiyasası zaten yüksekti. ikinci elde bir oynama olmadı ama sıfırlar indirime girdi. şuan araba satamıyor kimse. ben alıcı olarak piyasasını bildigim aracların en az 3 bin lira fazla fiyat istiyorlar. arabaların hepsi elde kaldı ne galerici satıyor ne bincii satamıyor. buna ragmen indirime yanasmıyorlar ee siz bilirsiniz dedik bizde arabada sıfıra yöneldik sıfırı 27 bin olan aracın donanımlı ikinci eli 28 lira kimse kusura bakmasın donanımlı diyede o para verilmez sıfırı o fiyata verken ama gelde anlat işte
    Cevapla