THY uçaklarında kayısı ikram edilecek

Türk Hava Yolları (THY), Malatya kayısısının dünyaya tanıtımı amacıyla, gelecek aydan itibaren uçaklarında yolculara kuru kayısı ikram edecek.

THY uçaklarında kayısı ikram edilecek
THY uçaklarında kayısı ikram edilecek
GİRİŞ 28.09.2012 08:36 GÜNCELLEME 28.09.2012 09:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şirket ayrıca uçuşlarda Malatya'yı ve Malatya kayısısını anlatan kısa film de gösterecek.

Malatya Milletvekili Öznur Çelik, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin yanı sıra şehirdeki oda ve dernek temsilcileri ile işadamlarından oluşan 25 kişilik heyet, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yu dün makamında ziyaret etti. Topçu, İstanbul Feshane'de düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde Malatya kayısısının tanıtımının yapılması konusunda söz verdiğini hatırlatarak, bu konuda yürütülen çalışmanın sonuna geldiklerini söyledi.

Gelecek aydan itibaren iç ve dış hat uçuşlarında kayısı ikramına başlayacaklarını açıklayan Hamdi Topçu, "Türkiye, dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 70'ini; Malatya da Türkiye'deki ihtiyacın yüzde 90'ını karşılıyor. İşbirliği sayesinde Malatya kayısısını 91 ülkede 204 noktaya ulaştırmaktan ve şehrin tanıtımına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyacağız." dedi. Malatya heyeti de, THY'nin Malatya'ya ve kayısısına verdiği destekten dolayı Hamdi Topçu'ya teşekkür etti. Malatya kayısısı THY'nin iç ve dış hat uçuşlarında ekim ayı ortasından itibaren dağıtılmaya başlanacak. Her yolcuya ikram edilecek özel hazırlanmış ikili paketlerin üzerinde, Türkçe ve İngilizce yazıyla kayısının faydaları yer alacak.

THY'nin CIP salonlarındaki ikramlar arasına kuru kayısı girecek. Malatya heyetinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Palancı da yer aldı.

YORUMLAR 1
  • Hızır SANDALCILAR 11 yıl önce Şikayet Et
    kayısı...... kayısı bağırsak sistemini çalıştırmazmı bir aksilik cıkmasın ucaklarda sonra....
    Cevapla