Marchionne: Türkiye olmasa batardık

Avrupa krizinden etkilenen İtalya'da Fiat ile Monti hükümeti arasında büyük bir gerginlik yaşanırken FIAT'ın CEO'su Sergio Marchionne'den Türkiye itirafı geldi.

Marchionne: Türkiye olmasa batardık
Marchionne: Türkiye olmasa batardık
GİRİŞ 19.09.2012 07:38 GÜNCELLEME 19.09.2012 11:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

FIAT CEO'su Sergio Marchionne, Avrupa'daki kriz nedeniyle İtalya'daki satışlarının çöktüğünü ve fabrikaların zararına çalıştığını belirterek, "Türkiye, Brezilya ve Polonya gibi genç ve dinamik ülkelerde üretimimiz olmasa batardık. Buradaki kazancımızla Fiat'ı İtalya'da ayakta tutuyoruz" dedi.

Fiat CEO'su Sergio Marchionne, İtalya'da yaşanan kriz nedeniyle satışların çöktüğüne dikkat çekerek, “Bu şartlarda İtalya'da ki fabrikaları kapatıp yurt dışına açılmalıyız” açıklaması yaptı. Bu açıklama Çalışma Bakanı Elsa Fomero'nun büyük tepkisine yol açtı. Fornero, Marchionne'den geniş kapsamlı bir rapor isteyerek, sendikalarla uzlaşmasını ve fabrikaların yurt dışına çıkartılmasının engellenmesini istedi.

25 bin kişi izne çıkarıldı

İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Sergio Marchionne, İtalya'da son beş yılda otomobil satışlarının ortalama 1 milyon 100 bin düştüğünü hatırlatarak şunları söyledi: “Amerikalı ortağımız Chrysler ile Brezilya, Polonya Türkiye gibi genç ve gelişen dinamik ülkelerde ki üretimim istikrarımız olmasa batardık. Çünkü ulusal otomobil pazarı yıkıldı. İtalya'da ki fabrikalarımız zararına çalışıyor. Devletten içinde bulunduğumuz bu aşamada gereken desteği alamadık. 25 bin Fiat çalışanı yarı ücretle izne çıkardıldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında sadece 16 bin 699 araç sattık. Bu rakam geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 20 daha az.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız..... bilmem kaçıncı nesil ve eski teknoloji araçlarınızı benim fakir halkıma hakkınız olmayan paralara sattınız...
    Cevapla
  • dilruba melek 11 yıl önce Şikayet Et
    bu başlangıç herkes bize mecbur olduğunu anlayacak. ama önce bu kalleşleri bitirmeliyiz
    Cevapla
  • eren göktuğ 11 yıl önce Şikayet Et
    modern sömürü. kapitalizm adıyla sömürdüğümüz ülkeler olmasaydı batmıştık demek istiyor herhalde. türkiye gibi ülkelere kendi otomobilini yaptırmayan zihniyet budur işte. siz yapmayın, yapamayın biz size daha ucuza satarız derler, biz de uyumaya devam ederiz. sadece otomotivde değil teknolojik üretim gerektiren herşeyde durum bu. beğenmediğimiz iran, malezya kendi otomobilini kendi nükleer bombasını yapsın bizde tartışalım 4+4+4 mü olsun 3+5+2 mi diye. kafalar değişmediği sürece 10+10+10 olsa ne yazar...
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    böylece biz bir miktar battık, onlar çıktı. başbakanımızı dinlemeyenlerin maksadı anlaşıldı. yaşasın fiat - batsın devrim, paralar vatikana.
    Cevapla