Yolcuya aptal diyen 'havayolu' patronu

Sivri dili ve havacılıkta ‘yenilikçi’ öneriyle ünlü İrlandalı havayolu şirketi Ryanair’in patronu, bu kez müşterilerine ‘aptal’ diyerek gündeme geldi.

Yolcuya aptal diyen 'havayolu' patronu
Yolcuya aptal diyen 'havayolu' patronu
GİRİŞ 10.09.2012 11:18 GÜNCELLEME 10.09.2012 11:18

Patron ağzını bozdu, yolcusu ‘aptal’ oldu

Daha önce uçaktaki pek çok tuvaleti kaldırıp yerlerine koltuk koyan, tuvaletten para alma fikrini de ortaya atan, ucuza bilet satıp, bunun dışındaki onlarca farklı servisi paralı hale getiren Ryanair CEO'su Michael O'Leary, İrlanda'dan İspanya'ya uçuş yapan Suzy McLeod'a patladı.

Bu yolcunun, yazıcıdan kağıt çıktısını aldığı uçuş kartlarını unutması sonrası, o ve ailesine (5 kişi) toplam 300 euro ödeme karşılığı yeni uçuş kartı vermesi, bunun da sözleşmede yazılı madde olması İrlanda'da günün olayı oldu. McLeod'un yaptığı uçuş bunun sonrasında Facebook'ta bunu duyurup, destekçilerinin hızla artması sonrası O'Leary, bunun bir şirket kuralı olduğunu, uçuş kartını evinde unutan yolcunun ise aptal olduğunu söyledi.

Hatta O'Leary Suzy McLeod'ın ismini vererek, "Ben bunu yaptığı için ona aptal demiyorum, uçuş kartını unutan ve şirketimizin kurallarını değiştireceğini düşünen herkese aptal diyorum" diyerek tartışmanın daha da alevlenmesinin önünü açtı. O'Leary, bu kuralları beğenmeyen yolculara ise küfürlü bir dille diğer havayolu şirketlerini önerdi.
Ryanair, havacılıkta ucuz tarifeli fiyatlarıyla öne çıkan bir şirket olarak öne çıkıyor.

KAYNAK: MİLLİYET