TÇMB’de yeni Başkan: Nihat Özdemir

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) 60. Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir seçildi.

TÇMB’de yeni Başkan: Nihat Özdemir
TÇMB’de yeni Başkan: Nihat Özdemir
GİRİŞ 10.02.2018 11:17 GÜNCELLEME 10.02.2018 11:17

Türkiye genelinde 7 çimento fabrikası ve üç çimento öğütme ve paketleme tesisi bulunan Limak grubunun başkanlığını yapan Özdemir, TÇMB’de başkanlık görevini Eylül 2014’ten bu yana yürüten Şefik Tüzün’den devraldı. Tüzün, 3.5 yıldan bu yana devam ettirdiği başkanlığı, görev süresi dolması sebebiyle Nihat Özdemir’e devretti.

1976 yılında Sezai Bacaksız ile birlikte Limak İnşaat’ı kurarak Limak Şirketler Grubu’nun temelini atan Nihat Özdemir, Limak operasyonuyla yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği yatırımlar ve projelerle 50 binden fazla kişiye istihdam sağlamakta.

Özdemir, aynı zamanda Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ankara Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. İşadamı Özdemir, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMUD), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) üyeliklerinde de yer alıyor. Ayrıca Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekilliği görevlerini de yürütmekte.