'Altyapımızı yenileyerek daha güçlü olacağız'

İstanbul Umum Kıraathaneci Kahveci ve İçkisiz Gazinocular Esnaf Odası seçime gidiyor.

'Altyapımızı yenileyerek daha güçlü olacağız'
'Altyapımızı yenileyerek daha güçlü olacağız'
GİRİŞ 23.12.2017 12:47 GÜNCELLEME 23.12.2017 12:57

İstanbul genelinde 9 bin üyesi bulunan İstanbul Umum Kıraathaneci Kahveci ve İçkisiz Gazinocular Esnaf Odası seçime gidiyor. 21 Ocak 2018 Pazar günü Yenikapı Etkinlik Alanı Avrupa Gösteri Merkezi’nde yapılacak genel kongrede aday olduğunu açıklayan Mustafa Sönmez, "Daha güçlü bir altyapı ile üyelerimize daha iyi hizmet vermek için adayım" dedi.

İTİBARINI YİTİRMİŞ DURUMDA…

Geçmişe dayalı tecrübelerimden dolayı genel kongrede aday olduğunu açıklayan Mustafa Sönmez, “Sivil toplum kuruluşları derneklerinde, gerek siyasi parti gençlik kollarında gerekse ilçe ve köy derneklerinde aktif görevlerde bulundum. Mevcut yönetimin geçmişe dayalı yönetim anlayışı içinde olması ve bölgesel olarak düşünmelerinden dolayı oda kendine olan güveni ve itibarını yitirmiş durumda” dedi.

"TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"

Geçmiş yıllarda 38 bin üyesi olan kahveciler odasının üye sayısının 9 binlere kadar gerilediğini dile getiren Mustafa Sönmez, göreve geldiklerinde bu sayıyı tekrar aynı seviyelere çıkarmak istediklerini söyledi. Sönmez, “Odamızın bünyesine finans sorunlarını çözecek tecrübeli bir finans uzmanı görevlendirilerek, odamıza aidat borçları olan esnafımızın aidatlarının ödemelerinde kolaylık sağlanacak, iş yerlerimizin modern ve çağımızın şartlarına uygun hale getirilebilmesi için esnaf kefalet kooperatifi ve finans kuruluşları ile anlaşmalar yapacağız. Bunun yanı sıra bütün meslektaşlarımızın cenaze ,düğün ve diğer aktivitelerinde oda yönetimi olarak yanlarında olacağız” dedi.

“ALTYAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Yaşadıklarını sıkıntılara da değinen Mustafa Sönmez, “İstanbul’da 80 bin, Türkiye genelinde ise 200 binin üzerinde kişi kahvehane işletiyor. Meslektaşlarımız bankalar ve KOSGEB nezdinde esnaf statüsünde değerlendirilmiyor. Bu nedenle esnafımız ve meslektaşlarımız finansman desteğine ihtiyaç duyduğunda ipoteksiz finans sağlayamıyor ve diğer kurumlarda da sıkıntılar yaşıyor. Mevcut yönetimin kendini yenilemediğinden dolayı bu sorunlara hiçbir çözüm üretemediğini gördüm. Tecrübelerime dayanarak bu sorunları gerçekten çözebileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Odanın altyapısının da güçlenmesi gerektiğine dikkat çeken Sönmez, “Odamızın bilişim sistemini tamamı ile online ve aktif hale getirip,  tecrübeli bir yönetim kadrosu ile yönetimi akademik seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz. Bu sorunların kolay bir şekilde aşılmasını sağlayacağımıza inandığım için aday oldum” dedi.

2 BİN KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Göreve geldikleri takdirde odada bir komisyon kurarak tüm üyeleri ziyaret edeceklerini ve yaşadıkları sıkıntıları tespit edileceklerini aktaran Sönmez, sorunları oda yönetimi ile istişare ederek çözüleceğini söyledi. Sönmez, “İmkanlarımız dahilinde İstanbul merkezli bir yerde üyelerine hizmet vermesi amacı ile bir konferans salonunu üyelerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. 2 bin kişilik kapasiteli bu konferans salonunda üyelerimiz düğün, taziye ve sünnet ve kongre gibi faaliyetlerini yapabilecek. Tüm bunları gerektirebilmek için tüm meslektaşlarımıza bölgesel değil evrensel olacağımıza, şeffaf dürüst ve adil bir yönetim olacağımıza söz veriyorum. Bunun için aynı zincirin halkası olan tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI…

Oda olarak üniversite öğrencilerine yetkileri çerçevesinde burs imkanı sağlamayı hedeflediklerini de vurgu yapan Sönmez, “Oda bünyesinde bulunan çeşitli gayrimenkullerimizin ileriye donuk art niyetli düşüncelere karsı korumak amaçlı çeşitli güvenlik önlemleri alacaklarını sözlerine ekledi.

MUSTAFA SÖNMEZ KİMDİR?

1973 Kastamonu Bozkurt doğumlu olan Mustafa Sönmez, eğitimini Zonguldak’ta tamamladı. 1990 yılında İstanbul’a gelen Sönmez, babası tarafından 1963 yılında başlatılan kahvecilik mesleğini halen sürdürmekte. Sönmez ayrıca 20 yılı aşkın süredir İstanbul Umum Kıraathaneci Kahveci ve İçkisiz Gazinocular Esnaf Odası üyesidir.