Mobilyada vergi indirimi istihdam ve şatışa yaradı

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Dolu, 'Mobilyadaki KDV indirimi hem istihdamı hem de satışları artırdı' dedi.

Mobilyada vergi indirimi istihdam ve şatışa yaradı
Mobilyada vergi indirimi istihdam ve şatışa yaradı
GİRİŞ 22.09.2017 16:18 GÜNCELLEME 22.09.2017 16:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, mobilyadaki KDV indiriminin hem istihdamı hem de satışları artırdığını belirterek, KDV oranının yüzde 8'de kalmasının, sektörün 2023 hedefleri açısından önemli fayda sağlayacağını bildirdi.

Dolu, yaptığı yazılı açıklamada, mobilya ürünlerinde KDV oranının bu ayın sonuna kadar geçerli olmak üzere yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü anımsattı.

Vergi indirimi sayesinde iyi bir dönem geçiren mobilya sektörü temsilcilerinin, indirimin devam etmesini istediğini belirten Dolu, KDV indirimi sayesinde üretimde yüzde 40 artış sağlandığını, buna paralel satışların da arttığını ifade etti.

'İSTİHDAM YÜZDE 7 ARTTI'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının temmuz ayı istatistiklerine göre, sektörde istihdamın 2017'nin ilk yarısına göre yaklaşık yüzde 7 arttığına dikkati çeken Dolu, indirimin devam etmesi halinde bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 15'lere ulaşacağını kaydetti.

Dolu, tekstil sektöründe olduğu gibi mobilya sektöründe de KDV oranının yüzde 8 olarak sabitlenmesi halinde bunun, sektörün 2023 hedefleri için önemli fayda sağlayabileceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Bekir Kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    KDV'nin % 18 olması yerinde bir karar, Sanayici hammaddeleri %18'le alıyor, %8 ile satıyor, ihracatta ise ödediği KDV'nin iadesini alamıyor ve sanayiciye ek bir finansman külfeti getiriyor. İhracata olumsuz etki ediyor.
    Cevapla
  • gül 6 yıl önce Şikayet Et
    Vergi indirimi devam etsin eski eşyalarımızı değiştirelim.
    Cevapla
  • Abuzer 6 yıl önce Şikayet Et
    Vergi indirimi devam etmeli..aynı şekilde 1 yıl daha uzatılması iyi olur
    Cevapla