"Bakanla görüştük, yıl başına ertelendi"

Türkiye Meslekte Birlik Platform Başkanı Abdülaziz Ural, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştüklerini ve belge sayım işinin yılbaşına ertelendiğini duyurdu.

"Bakanla görüştük, yıl başına ertelendi"
"Bakanla görüştük, yıl başına ertelendi"
GİRİŞ 20.09.2017 16:29 GÜNCELLEME 20.09.2017 16:29

Ural yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye Meslekte Birlik Platformu olarak, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren ve meslektaşlarımızın kaygı duydukları güncel sorunlar ile mesleğin geleceğine yönelik politikaların oluşturulmasına ilişkin görüş ve önerilerimizi sunmak üzere Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ı makamında ziyaret ettik.

Sayın Maliye Bakanımız Meslekte Birlik Grubunun mesleğin ve meslektaşların mevcut sorun ve geleceğe yönelik çözüm önerilerini önemli ve kayda değer bulduğunu belirterek, bu hususlarda ortak bir çalışma grubu kurulmasını istedi.

İlk etapta Meslekte Birlik Grubumuzun dile getirdiği, KDV beyannamesine eklenen belge türlerinin sayımı uygulamasının, sunulan öneriler kapsamında değerlendirme yapmak üzere durdurulacağını belirtti.

Yine aynı kapsamda dile getirilen GİB portalı üzerinde oluşturulacak olan işletme defterlerinin önceden beri devam ettiği üzere meslek mensupları tarafından tutulma ve beyannamelerinin gönderilmesi işlemine Meslekte Birlik Grubunun öne sürdüğü gerekçeler de dikkate alınarak devam edileceği ve bu kapsamda meslek mensubunun iş kaybına uğramayacağını ve mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bu tür defter ve beyannamelerin düzenleme ve gönderme işlemlerinin uzmanlık gerektirdiğini, bu nedenle meslek mensuplarının dışında hiçbir kurum ve kuruluş tarafından düzenlenme ve gönderim işleminin uygun görülemeyeceğine ilişkin görüşümüzün yerinde olduğunu kaydetti.

Sağlıklı bilgiye dayanmayan, önyargılı çıkarımlarla Meslek Mensubunun iş kaybı yaşayacağı yönündeki oluşturulmak istenen olumsuz algının mesnetsiz ve yersiz olduğunu ifade ederek kendisinin mesleğin ve meslektaşın yanında olduğunu belirtti.

Meslekte Birlik Grubu olarak Sayın Maliye Bakanımıza kayıt dışı ekonomi ile mücadelede her türlü katkıyı sunacağımızı ifade ederek, bu kapsamda basit usulün kaldırılarak, gerçek usule geçirilmesinin ciddi bir ivme kazandıracağını ifade ettik.   

Sayın Maliye Bakanımıza; mesleğe ve meslektaşımıza duyduğu güven ile çözüm odaklı yaklaşımından dolayı teşekkür ederiz” dedi.