Türkiye zirveye oturdu! AB'yi üzecek haber

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Temmuz'da Türkiye'nin iniş kalkış bazındaki uçak hareketlerinde Avrupa'da 1. sıraya yerleştiğini bildirdi.

Türkiye zirveye oturdu! AB'yi üzecek haber
Türkiye zirveye oturdu! AB'yi üzecek haber
GİRİŞ 09.08.2017 11:30 GÜNCELLEME 09.08.2017 11:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, müreffeh ve söz sahibi bir ülkenin en etkin bileşenlerinden birinin ulaşım olduğunu belirterek, bu alanın birçok sektör için de tetikleyici nitelik taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde ulaşım altyapısında Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarının gerçekleştirildiğine dikkati çeken Arslan, "Özellikle havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Uluslararası hava taşımacılığı sektörü son on yılda yüzde 5,6 büyürken Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu." dedi.

Son 14 yılda 26 olan aktif havaalanı sayısının iki katını da aşarak 55'e çıktığını anımsatan Arslan, mevcut havalimanlarının ise yenilendiğini kaydetti.

Arslan, yapılan çalışmalar neticesinde havayolunun "halkın yolu" haline getirildiğini vurgulayarak, "Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı bu yılın temmuz ayında kalkış trafiğinde Avrupa'da 4. sıraya yükseldi. Birinci sırada Avrupa'nın en yoğun trafiğinin yaşandığı Hollanda Schiphol Havalimanı, ikinci sırada Paris Charles de Gaulle ve üçüncü sırada Frankfurt Havalimanı yer aldı." diye konuştu.

Bu yılın ilk yarısında Avrupa hava sahasında ortalama yüzde 4,2 artış yaşandığını aktaran Arslan, temmuz ayı incelendiğinde, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 7 yıl öncesinde Avrupa'da 8. sıradayken son üç yılda 5. sırada yer aldığını, geçen ayki verilere göre 4. sıraya yükseldiğini kaydetti.

Arslan, geçen ay Türkiye'nin iniş kalkış bazındaki uçak hareketlerinde Avrupa hava sahasına günde ortalama 283 yeni trafik ekleyerek yeniden Avrupa'da 1. sıraya yerleştiğini dile getirerek, "238 yeni trafikle ikinci sırada yer alan Almanya'yı, 224 trafikle İspanya, 187 trafikle İngiltere takip ediyor." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Alamanyanın kuyruk acısı bu işte. Düşmanlığın temelinde bizim yükselisimiz yatıyor.
    Cevapla
  • Çiğdem 6 yıl önce Şikayet Et
    K.K ya rağmen
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Rakami bakan yorumlarken hata yapti Dusun demir yollarini avrupanin nasil birde kucuk ulkeler ucak tercihi yerine tren tercihi daha dogru ucak gerekmiyecek mesafeler nufus olarak da iç göc yasamamalarida bir faktor
    Cevapla
  • Kayserispor 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük Havalimanına karşı çıkan GEZİZEKALİLAR hepiniz HAİN siniz
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşünün turkiye üzerinde okadar olumsuz propaganda olmasına rağmen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle