Çilek üreticisinden ihracatı artırma hedefi

Mersin'in Silifke'deki çilek üreticileri, 2-3 yıldır azalan ihracatı başta artırıp yeniden döviz girdisi sağlamak istiyor.

Çilek üreticisinden ihracatı artırma hedefi
Çilek üreticisinden ihracatı artırma hedefi
GİRİŞ 25.06.2017 16:43 GÜNCELLEME 25.06.2017 16:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Silifke Çilek Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yaşar Çalmaşur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 80 bin tonla Türkiye'nin çilek üretiminin yüzde 40'ının yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin, çilek üretiminde dünyada 4. sırada olduğunu aktaran Çalmaşur, "Birkaç yıl öncesine kadar yurt dışına çok fazla çilek gönderiyorduk ama son dönemlerde yurt dışına ihracatımız azaldı. En başta Rusya, Macaristan, Ukrayna, Polonya, İran ve Irak'a çilek ihraç ediyorduk. Hatta İtalya'ya bile gönderiyorduk ama son 2-3 yıldır maalesef ağırlıklı olarak iç piyasaya gönderiyoruz. Bir miktar Irak ve Ukrayna'ya ihracat var." dedi.

'TÜRKİYE'NİN AVANTAJINI KURTARABİLİRİZ'

Türkiye'ye yeniden döviz kazandırmak istediklerini vurgulayan Çalmaşur, "Türkiye'nin avantajını kullanabiliriz. Burası meyvelerin ilk hasadının yapıldığı bölge. Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Polonya, Macaristan, İran, Irak ve Suriye pazarları bize yeter. Buralara yeniden ihracat yapmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Sami 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin çileği fazla doğal tadı güzel ama çok çabuk çürümeye geçiyor bu sebeple de fazla yola dayandıramıyoruz. Bu konuda çalışmalar yapılmalı yada gönderimler köpük kutularda ısı hiç yükseltilmeden olmalı. Buda maliyete binen sebeplerden. Üniversitelerimiz ürün gönderimlerin de ısıyı muhafaza edici maliyeti ucuz kaplar konusunda bizlere yol açmalı. Yoksa her yere driscolls çileği gider.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Insallah kesinlikle ihracat fikrine katiliyorum. Ulkemize doviz kazandirmamiz gerekiyor.
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    yurticinde güzel cilekleri biz yiyemiyoruz ihrac olan yerdekiler yiyor.
    Cevapla