Enerjinin neredeyse yarısı yerli ve yenilenebilir

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, geçen yıl Türkiye'deki enerji üretiminin yüzde 49,3'ünün yerli ve yenilenebilir olduğunu açıkladı.

Enerjinin neredeyse yarısı yerli ve yenilenebilir
Enerjinin neredeyse yarısı yerli ve yenilenebilir
GİRİŞ 05.06.2017 11:17 GÜNCELLEME 05.06.2017 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, geçen yıl Türkiye'deki enerji üretiminin yüzde 49,3'ünün yerli ve yenilenebilir enerjiden elde edildiğini bildirdi.

Sektörün düzenleme kurumu olarak bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını anlatan Yılmaz, bu noktada yatırımcılarla sürekli irtibat kurduklarını kaydetti.

Özellikle son 1-2 yıldır yerli ve yenilenebilir enerji konusunda ciddi aşamalar katedildiğini belirten Yılmaz, "Yerli ve yenilenebilir enerji konusunda çığır açtığımızı söyleyebilirim. Geçen yıl Türkiye'deki enerji üretiminin yüzde 49,3'ünü yani yaklaşık yarısını yerli ve yenilenebilir enerjiden elde ettik. Bu rakamlar bizim için çok önemli." dedi.

Yılmaz, gelinen noktanın ülke ve sektör adına çok sevindirici olmakla birlikte Türkiye için yeterli olmadığına işaret ederek, el birliğiyle kısa sürede daha iyi yerlere gelmeyi hedeflediklerini vurguladı.

'BU ALANA AĞIRLIK VERMELİYİZ'

Ülkedeki cari açığın önemli bir bölümünün enerji ithalatından kaynaklandığını hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı ne kadar enerji sektörümüzün içerisinde aktif hale getirirsek açığın kapatılmasına ve ülke bütçesine o kadar katkımız olur. Kendi kaynaklarımızın bu anlamda aktive edilmesi cari açığa ne kadar katkı sağlıyorsa aslında bir o kadar da istihdama katkı sağlıyor. İşsizliği azaltmak adına da bu alana ağırlık vermeliyiz."

Yılmaz, bir yandan yenilenebilir enerjiyi geliştirmeye çalışırken öte yandan yenilenebilir enerjideki yerli üretimin artırılmasına da özen gösterildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Adana büyükşehir belediye başkanı hüseyin sözlü,misis,te tarihi köprünün yanına köprü yapacakmış,bu yapılacak göprü,yü eletrik üreten regletör köprü yapılsa en azından misis,in eletrik ihtiyacını karşılardı,enerzi bakanıda bu yapılacak köprüye yardımcı olsun.
    Cevapla