Fiyatı 10 liraya kadar çıktı! Şimdi ise...

Kilogramı 10 lirayı bulan domatesin fiyatı, mevsim etkisiyle Bursa'daki pazar tezgahlarında 4 liraya düştüğü belirtiliyor.

Fiyatı 10 liraya kadar çıktı! Şimdi ise...
Fiyatı 10 liraya kadar çıktı! Şimdi ise...
GİRİŞ 14.05.2017 18:01 GÜNCELLEME 14.05.2017 18:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dönemde kilogramı 10 lirayı bulan ve enflasyon rakamlarının tüketici fiyatları bazında nisan ayı zam şampiyonu olan domatesin fiyatı, mevsim etkisiyle Bursa'daki pazar tezgahlarında 4 liraya düştü.
 
Merkez Nilüfer ilçesi Ataevler pazarında alışverişe çıkan vatandaşlar, tezgahlarda kilogramı 4 liradan satışa sunulan domateslere ilgi gösterdi.
 
Uzun yıllar pazarcılık yapan Abdülkadir Güneş, yaptığı açıklamada, satışlardan memnun olduklarını söyledi. Güneş, "İki hafta öncesine kadar ihracat vardı, mal çok kıttı. Havalar ısındı, şimdi domates bollaştı. Şu anda en iyisi Simav domatesi, onu da kilosu 4 liradan veriyoruz. İlerleyen zamanda daha da düşecek. Satışlarımız da çok iyi, Allah'a şükür" diye konuştu.

Vatandaşlar, 4 liraya tezgahlarda yerini alan domatesin fiyatının daha da düşmesini beklediklerini ifade etti.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Komisyonculardan kurtulmadıktan sonra ucuza sebze meyve alamayız...
    Cevapla
  • gariban ciftci 6 yıl önce Şikayet Et
    bi meyve ureticisi ve ak parti belediye meclis uyesi olarak ak partinin tarim politikalarindan utaniyorum yeter artik ciftciyi yok saymanizdan biktik.hayvanciliga verilen desteklerden bizde istiyoruz.
    Cevapla
  • Antalyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    +Ve çiftçi bu yıl maksimum 4 TL ye domates sattı oda olmadığı dönemde. Şimdi 80 krs 1 TL civarı en kaliteli domates. . Bir çözüm bulunacaksa 3-6 TL lik farkı oluşturan aracıları aradan kaldırmak. Mümkün müdür uzun vadede evet ama yakın zamanda hayır.
    Cevapla
  • babakartal44 6 yıl önce Şikayet Et
    Gıdada kdv olmamalı alım gücü o zaman artar..
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    coğunda yüzde bir zaten söyleyelim devlet üste para versin
    Cevapla