Bakan Tüfenkci, çiftçiler gününü kutladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla, toprağı işleyen bütün çiftçilerin gününü kutladı.

Bakan Tüfenkci, çiftçiler gününü kutladı
Bakan Tüfenkci, çiftçiler gününü kutladı
GİRİŞ 14.05.2017 17:25 GÜNCELLEME 14.05.2017 17:43

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışan, toprağı işleyen bütün çiftçilerin gününü kutladı.

Tarımın stratejik bir alan olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ve bu alanda faaliyet gösteren çiftçilerin sorunları olduğunu bildiklerini aktaran Tüfenkci, çiftçiliği teşvik etme, gençleri tarıma yönlendirme ve tarımın gelişmesi noktasında genç çiftçi desteklerinin bulunduğunu belirtti.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Binlerce çiftçimiz bu destek ve hibelerden faydalanıyor. Malatya'da da bu teşviklere başvuranların taleplerini karşılama noktasında gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğümüz gayret gösteriyor. Özellikle çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerin piyasaya ve pazara uygun ürünler olması gerekiyor. O ürünlerin, verilen emeğin değerinde alınıp satılması için arz ve talep dengesini gözeterek üretim yapmak lazım. Bunun da planlamasının yapılması gerekiyor. Biliyoruz ki satamadığınız hiçbir ürün sizin değildir. Dolayısıyla çiftçilerimizin ürünlerinin para etmesini istiyoruz. Bu ürünler para ederken de gerçekçi bir fiyatlandırmanın olmasını arzu ediyoruz. Enflasyonu artırıcı suni müdahalelerle, fiyatla, çiftçinin kazanmadığı aracıların kazandığı bir piyasa düzenini de istemiyoruz. Onun için gıda fiyatlarını düzenlerken enflasyonu da dikkate alarak ama çiftçinin de ezilmeyeceği, emeğinin karşılığını alabileceği bir sistemi oluşturma gayreti içerisindeyiz."

KAYNAK: AA