'TMO 150 ton fındık aldı'

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, 24 Nisan'dan bu yana fındık piyasasında olan TMO'nun şu ana kadar 150 ton fındığı alarak deposuna koyduğunu öğrendiklerini belirtti.

'TMO 150 ton fındık aldı'
'TMO 150 ton fındık aldı'
GİRİŞ 07.05.2017 17:42 GÜNCELLEME 07.05.2017 17:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 24 Nisan'dan bu yana fındık piyasasında olan Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) şu ana kadar 150 ton fındığı alarak deposuna koyduğunu öğrendiklerini belirtti.

Soydan, üreticinin TMO'ya ürününü vermekten son derece memnun olduğuna dikkati çekerek, "Gözlemlerimize göre TMO'ya en çok ilgi Ordu'da. Ordu'da henüz serbest piyasa rakamları 10 liranın üzerine çıkmadığı için üreticilerimizin tercihi TMO oluyor. Ayrıca yetkililerden aldığımız bilgiye göre bundan sonrası için de TMO'dan randevu alan üreticilerimizin sayısı hayli fazla." diye konuştu.

TMO'nun gelecek sezonda da piyasada olmasını dilediklerini kaydeden Soydan, "İnşaallah, yetkili makamlar bu yönde karar alır. Serbest piyasa koşullarının üreticilerimiz adına çok fayda sağlamadığı ortada. Bu nokta TMO modeli üreticilerimizin hakkını sonuna kadar savunacaktır." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    marketlerde kuruyemişçilerde fındık içi 40-50 tı arasında satılırken toptan fındık minumum 15 tl olmalıydı,ancak tüccara fındığını veren tembeller yüzünden üretici 9 tl ye yani maliyetine fındık satıyor,yazık..
    Cevapla
  • mehmet türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye fındıklı ekmek yapımı yayılırsa iç piyasada canlanma olur ve üretici sevinir milletimiz dah iyi beslenir.
    Cevapla