Canikli'den bankalarla ilgili önemli açıklama!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankalara varlıklarını "menkul kıymetleştirebilme" fırsatı tanıyan yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Canikli'den bankalarla ilgili önemli açıklama!
Canikli'den bankalarla ilgili önemli açıklama!
GİRİŞ 05.05.2017 12:47 GÜNCELLEME 05.05.2017 12:47

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ni bankalar ile ilgili yapılan yeni düzenlemeleri anlattı. Canikli, yapılan bu yeni düzenlemelerle, bankaların, herhangi bir formattaki varlıklarını - kredi veya kredi paketlerini - paket haline getirerek ve menkul kıymetleştirerek nakite çevirebileceklerini açıkladı.

Canikli, yaptığı açıklamada, "Şu an, Ziraat Bankası'nın üçüncü köprü için verdiği krediye talep söz konusu. Ziraat Bankası, vermiş olduğu bu krediyi varlıklarından çıkarabilir, menkul kıymetleştirebilir ve ikincil piyasada satışa çıkarabilir. Bazı mortgage kredileri ile sektörel krediler ise tamamen satışa çıkarılabilecek" dedi ve "Talep olduğunu biliyorum. Bu aracı kullanmak isteyen herkes kullanabilecek ve biz de bu fırsatı sağlıyoruz. Bu, çok önemli bir araç. Herhangi bir sınırlaması yok. Üst limit bütün varlıklardan oluşuyor. Teknik çalışmaları tamamlamış durumdayız. Bu araç, banka sistemi üzerindeki yükü hafifletecek. Banka sertifikalarını kullanmak isteyen herkes kullanabilecek, çünkü talep çok fazla. Bu konuda başarılı olunduğunda, kullanım genişletilecek" diye konuştu.