Suudiler kararını verdi! Türkiye'ye geliyorlar

Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren bazı büyük işletmeler, Türkiye'de hayvancılık sektörü için yatırım yapıp Arabistan'ın ihtiyacının büyük kısmını karşılamayı hedefliyor.

Suudiler kararını verdi! Türkiye'ye geliyorlar
Suudiler kararını verdi! Türkiye'ye geliyorlar
GİRİŞ 25.04.2017 11:50 GÜNCELLEME 25.04.2017 12:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı ziyaret eden Suudi Arabistan merkezli bazı büyük firmalar, devletin verdiği hibe desteklerden yararlanarak Türkiye'de hayvan çiftlikleri kurmak ve ülkelerinin yıllık 10 milyona ulaşan küçükbaş hayvan ihtiyacının önemli bölümünü Türkiye'den karşılamak için kolları sıvadı.

Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Hayvancılık Bölüm Başkanı Macid el-Hamis, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında iyi düzeyde iş birliği bulunduğunu söyledi. 

İKİ AŞAMALI PLAN

Macid el-Hamis, bölgede hayvancılık, tarım ve yem konusunda çalışmalar  yapmayı planladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Suudi Arabistan'ın yıllık yaklaşık 10 milyon civarında küçükbaş  hayvan ihtiyacı var ve bunun tamamını ithal ediyor. Bu hayvanları Türkiye'den temin etmek ve buradaki imkanları araştırmak için geldik. Programımız kapsamında  Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yapılan çalışmaları inceledik. Amacımız et  ihtiyacımızın önemli bölümünü Türkiye'den karşılamak ve bununla ilgili çalışmalar yapmak. İlk olarak Suudi Arabistan'ın ihtiyaç duyduğu küçük ve büyükbaş  hayvanları ithal etmek, ikinci planda ise burada çiftlik kurmak istiyoruz. Bu şekilde hayvan ihtiyacımızı karşılamaya çalışacağız. Burada çiftlikleri kurduğumuz zaman da uluslararası anlamda fiyat konusunda rekabet edilebilir bir düzeye geleceğiz. Önce buradan hayvan alacağız, sonrasında ise burada çiftlik  kuracağız."

'DÜNYANIN ET İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR'

Suudi Arabistan'ın Şarkiye bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında yatırımları bulunan iş adamı Muhammed Nasır da, bölgede büyük çaplı çalışmalar yapmayı  hedeflediklerini dile getirdi.

Nasır, Türkiye'nin hayvancılık anlamında iyi bir yerde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hayvancılık  için olmazsa olmaz iki faktörün burada bulunduğunu gördük. Bunlar mera ve su. Bu  iki faktör olduğu zaman çok güçlü bir şekilde hayvancılık anlamında yatırım  yapılabilir. Türkiye hükümetine sesleniyoruz; hayvancılığa biraz daha yatırım  yapılırsa ve üreticilerin önü açılırsa bu bölge gelecekte sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu ve dünyanın ihtiyacı olan hayvanı temin edecek duruma gelebilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Yalla vallah 6 yıl önce Şikayet Et
    Araplar bize geleli tam 5.yil oldu. ,,suriyeliler Arap degilmi ????
    Cevapla
  • mustafa guven 6 yıl önce Şikayet Et
    koyun besleyeceklerse kurdu da hesaba katsınlar.Kurt yer arada
    Cevapla
  • Vatan toprağı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılara toprak satışı kesinlikle yanlış bir durum.Suudi arabistanda bir arap vatandaşın kefaleti olmadan bir metrekare iş yeri açtırmazlar.Mülkiyet hakkı kesinlikle yok.Şimdi diyelim ki bulunduğumuz şehirlerin en değerli arazileri ve fabrikaları tamamen yabancı zenginlerin mülkiyetine geçti iyi mi olacak.
    Cevapla
  • Semsi 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi olacak hemde cok iyi
    Cevapla
  • sutcu 6 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel gunler olacak olusacak zenginligi tum ummetle paylasma zamani geldide geciyor reis ve kral ayni goruste.............
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Suud yönetimi abd de ağzı yanınca Türkiye nin kıymetini anladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle